banner565

banner472

banner458

banner457

GOSB Teknopark, Kuluçka Merkezi’ni Ataşehir’e açıyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve bünyesindeki 140 firmasının yanısıra bölge sanayicisine de destek veren GOSB Teknopark, bu yıl kuluçka aşamasındaki firmalara odaklandı.

TEKNOPARKLAR 01.05.2022, 00:01 25.05.2022, 09:27
14050
GOSB Teknopark, Kuluçka Merkezi’ni Ataşehir’e açıyor

GOSB Teknopark, yeni kurulmuş ve kurulma aşamasında olan, desteğe ihtiyaç duyan kuluçka firmalarına İstanbul Ataşehir’de yeni merkezinde destek verecek.  GOSB Teknopark 2005 yılında, Türkiye’nin üniversite bünyesinde olmayan ilk teknoparkı olarak Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Kurulduğu yıldan itibaren yüzde 100 doluluk oranına ulaşan GOSB Teknopark, en fazla ihracat yapılan 5 teknopark arasında yer alıyor.
GOSB Teknopark Genel Müdürü Tolga Bildirici,  üretimin ve ihracatın merkezi konumunda bulunan GOSB içerisinde olmanın kendileri için önemli olduğunu belirtiyor. GOSB’un ihracatının Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 7’sine karşılık geldiğini aktaran Bildirici, “Üretimin çok yüksek olduğu bir ekosistem içerisindeyiz. Yanımızdaki diğer OSB’ler ile ihracat oranı yüzde 14’lere kadar yükseliyor. GOSB Teknopark, bulunduğu konum gereği sadece bünyemizde bulunan 140 firma değil aynı zamanda gerek GOSB içinde gerekse de komşu OSB’lerdeki firmalara çeşitli hizmetler veriyoruz. Bünyemizdeki startuplara hibe, fikri mülkiyet, PR ve tanıtım, insan kaynakları destekleri ve mentörlük sağlıyoruz. OSB’de yer alan firmalara ise başta Ar-Ge merkezi teknik ve mali süreç yönetimi, fikri mülkiyet hizmetleri ve çeşitli eğitimler vermekteyiz. Ayrıca bu firmalarla bölgemizdeki kalkınma ajansının da desteği ile de çeşitli projeler yürütüyoruz” diye konuşuyor.

Londra ofisi, yurtdışını hedefleyenlere vizyon açıyor
Kendi teknopark firmalarına destek vermek amacıyla 2020’de Londra ofisini açan GOSB Teknopark, gelen talepler üzerine bu hizmetin ağını genişletti. Bildirici, “Diğer teknoparklardaki firmalardan gelen ve eş zamanlı olarak teknopark bünyesi dışında yurtdışına açılmayı hedefleyen firmaların da talepleri ile bu programımızı tüm Türkiye’ye açtık” dedi. Amacın; firmaların yurtdışına açılımını sağlamak ve ihracat yapan firmalara katkı sağlamak olduğunu kaydeden Bildirici, şunları söyledi: “Buradaki amaç firmalarımızın üretimlerine burada devam ederek, katmadeğeri ülkemizde bırakarak yurtdışına açılmaları ve ihracatlarını artırmalarıdır. Böylece firmanın işlerini yapabilmesi için ayrı bir yurtdışı ekibi kurmasına gerek kalmıyor. Tüm hizmetleri outsource olarak biz veriyoruz, firma sadece işine odaklanıyor. Bu sebeple de pandemide bile oldukça talep aldık. Farklı teknoparklarda tanıtım sunumları gerçekleştirdik.”

GOSB Teknopark, Kuluçka Merkezi’ni Ataşehir’e açıyor
GOSB Teknopark’ın 2022 yılı hedefi yeni kurulmuş ve kurulma aşamasında olan, gelişmek ve büyümek için desteğe ihtiyacı olan kuluçka firmalarına ulaşarak onlara katkı sağlayacak hizmetler ile büyümelerine destek sağlamak. Tolga Bildirici, “Bunun için de mevcutta bünyemizde yer alan kuluçka merkezine bir de İstanbul’da merkez eklemek istedik. Hazırlıkları uzun süredir devam eden, İstanbul’daki kuluçka merkezimizi Mayıs ayı sonunda Ataşehir’de hizmete açıyoruz. Bu merkezde, henüz firmasını kurmamış ön kuluçka diye adlandırdığımız girişimciler ile yeni kurulmuş ama desteğe ihtiyacı olan firmaların ülkemizin katmadeğerli ürün ihtiyacına cevap verecek biçimde gelişmelerini sağlayacağız. Bunun için ilgili eğitimler ve mentorluklar ile teknoparkta programımızda olan hibe, fikri mülkiyet, tanıtım, kurumsal kimlik ve pazarlama desteklerimizi vereceğiz” açıklamasını yaptı.
Öte yandan dijital dönüşüm sürecinin önemli olduğunu belirten Bildirici, bu dönüşümün yerli firmalar ile yapılması için çalıştıklarını kaydetti. Bildirici, “Dönüşümün nasıl ve kimle yapıldığı çok önemli. Eğer bu dönüşüm yabancı kökenli firmalar ile yapılırsa, zaten dönüşüm sürecinde ister istemez ortaya çıkacak küçük sıkıntılara bir de katmadeğerin tümüyle yurtdışına gitmesi eklenecektir. GOSB Teknoprak olarak dönüşümün doğru olarak ve yerli firmalar ile yapılmasını önemsiyoruz. Bu sebeple de tesislerin dijital ikizlerinin üzerinden önce yalın dönüşüm, sonrasında da dijital dönüşüm yapılacak bir projeye başladık. Burada yine fon tarafında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinin de önemini belirtmek istiyorum."

Yorumlar (1)
Elif 4 ay önce
Ataşehir e ne zaman geliyor en geç tekno park