banner565

banner472

banner458

banner457

InnoPark’a ödül yağdı

InnoPark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performansı’nda üç ödülle ödüllendirildi.

TEKNOPARKLAR 01.01.2022, 00:00 29.01.2022, 14:08
20624
InnoPark’a ödül yağdı

InnoPark Genel Müdürü Prof.Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “6 yıl gibi kısa bir sürede ülkemizin önde gelen TGB’lerinden biri konumuna erişen InnoPark, ortakları ve paydaşlarının istek ve beklentileri ile kuruluş vizyonu ve hedefleri doğrultusunda tüm paydaşları ve ortakları ile işbirliği halinde şevkle ve heyecanla, yılmadan, yorulmadan, durmadan çalışmaya devam etmektedir” dedi.

InnoPark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre ülkemizdeki faal olan 63 TGB içinde;
Kuluçka faaliyetlerine göre başarı sıralamasında 1.
En İyi Gelişim gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri başarı sıralamasında 1.
1-5 Yaştaki Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri genel başarı sıralamasında 3. oldu.

InnoPark, tüm teknoloji geliştirme bölgeleri genel başarı sıralamasında 17. sırada yer aldı.
InnoPark’ın ödüllerini, InnoPark Yönetim Kurulu Başkanı, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sarnayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Oğuz Doğan ve InnoPark Genel Müdürü Prof.Dr. Fatih Mehmet Botsalı; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı. InnoPark , 2020 Yılı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi kapsamında düzenlenen ödül töreninde ülkemizdeki başarılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne verilen 13 ödülden 3’ünü almış oldu.
Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (InnoPark), ülkemizdeki çok az sayıdaki OSB içinde konumlanmış Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nden (TGB) biri. InnoPark, Konya Sanayi Odası’nın önderliğinde kurulan, hisselerinin yüzde 90’a yakını Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne ait olan bir TGB.  Bu nedenle, InnoPark yönetimi ağırlıklı olarak özel sektör temsilcilerinden oluşuyor.

InnoPark Genel Müdürü Prof.Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Ülkemizdeki diğer TGB’lerden farklı olarak bölgemizdeki 7 üniversite (Selçuk, Necmettin Erbakan, Konya Teknik, Aksaray, KTO Karatay, Konya Gıda ve Tarım, TOBB ETÜ) InnoPark’ın ortakları arasında yer alıyor. Konya sanayisinin ağırlık merkezinde konumlanmış bulunan InnoPark, bu özellikleri nedeniyle ülkemizdeki diğer TGB’lerden farklı politika ve stratejiler geliştirmek zorunda.  InnoPark, ülkemizdeki üniversite içinde veya yanında kurulmuş olan diğer TGB’lerden farklı olarak sınırları içinde yeni ve ileri teknoloji odaklı ürünlerin seri üretimi yapılan bir teknopark olma amacına sahip” diye konuştu.

Konya TGB’de Ar-Ge ofislerinin yanı sıra prototip üretim ve/veya seri üretim yapılabilecek yüksek irtifalı, sanayi elektriği ve doğalgazı olan, içine vinç kurulabilen, kamyon girebilen Ar-Ge birimleri bulunuyor. Botsalı, şu bilgileri verdi: “Konya TGB, inşaatı 2018’de tamamlanan B,D1 ve D2 Blokların kullanıma alınmasıyla finansal sürdürülebilirliğini ve büyümesini sağlayan bir TGB konumuna erişti. Ülkemizdeki TGB’ler içinde kuluçka faaliyetlerindeki en başarılı TGB olan InnoPark, ülkemizdeki TÜBİTAK BİGG Uygulayıcı Kuruluş statüsüne sahip 14 TGB’den biri olup TÜBİTAK-BİGG Programı’na yapılacak başvuruları TÜBİTAK adına almaya yetkilendirilmiş Uygulayıcı Kuruluş statüsüne sahip bulunmaktadır.”

InnoPark’ın ilk faaliyet yılının özeti ‘Kurumsallaşma’, ikinci faaliyet yılının özeti ‘Yeni Projeler’, üçüncü faaliyet yılının özeti ‘Finansal Sürdürülebilirliği olan TGB’  dördüncü faaliyet yılının özeti ‘Büyüme ve Gelişme’, beşinci faaliyet yılının özeti ‘Olgunlaşma’ ve 5. faaliyet yılının özeti ‘Ödüllü TGB’ şeklinde ifade edilebileceğini söyleyen  Botsalı, InnoPark Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirme doğrultusunda bugüne kadar yeni kurulmuş 5 genç’in TGB’ye mentörlük hizmeti sunarak deneyimlerini paylaştığını aktardı:  “6 yıl gibi kısa bir sürede ülkemizin önde gelen TGB’lerinden biri konumuna erişen InnoPark, ortakları ve paydaşlarının istek ve beklentileri ile kuruluş vizyonu ve hedefleri doğrultusunda tüm paydaşları ve ortakları ile işbirliği halinde şevkle ve heyecanla, yılmadan,  yorulmadan, durmadan çalışmaya devam etmektedir.”

Yorumlar (0)