banner565

banner472

banner458

banner457

Kocaeli akıllı kent uygulamalarına GTÜ’den destek

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ); ulaşım, trafik, kent güvenliği ve afetlere karşı erken uyarı alanlarında başta olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen ‘Akıllı Şehir Uygulamalarına’ sunacağı katkılar için ön görüşme niteliğinde bir toplantı gerçekleştirildi.

TEKNOPARKLAR 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:29
22317
Kocaeli akıllı kent uygulamalarına GTÜ’den destek

Toplantı moderatörlüğünü GTÜ Teknopark A.Ş. Genel Müdürü M. Güray Değerli yaptı. Toplantıya GTÜ’den Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Genel Sekreter Nadir Yıldırım, TTO Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu ile belediye yetkileri katıldı.
Rektör Aslan şunları söyledi: “Vatandaşların hizmet beklentilerinin karşılanmasında belediyelerin üniversitelerle iş birliği geliştirmeleri; sorunların daha iyi analiz edilmesi, kaynakların ileri teknoloji kullanılarak verimli hale dönüşmesinde önemli katkılar sunmaktadır. Bu bağlamda ilimiz için Gebze Teknik ve Kocaeli gibi iki üniversitenin varlığı önemli bir avantajdır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’yle daha önceden gerçekleştirdiğimiz iş birlikteliklerini geliştirmek ve üniversitemizin sahip olduğu güçlü araştırma geleneği ve teknolojik altyapısı ile ilimizin akıllı kent uygulamaları vizyonuna üniversitemizin katkılarının devamı noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)