banner565

banner472

banner458

banner457

Türk denizciliği Teknopark İstanbul’la güçleniyor

Teknopark İstanbul, denizcilik alanında pek çok başarılı projeye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin ilk denizcilik kümelenmesine de ev sahipliği yapan merkezde; Milli Gemi MİLGEM, Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi, ve TCG Anadolu gibi kritik projeler hayata geçiriliyor.

TEKNOPARKLAR 01.10.2020, 00:01 31.10.2020, 10:47
24756
Türk denizciliği Teknopark İstanbul’la güçleniyor

Teknopark İstanbul ayrıca; Akdeniz’de sismik araştırma faaliyetlerini yürüten Oruç Reis’in de geliştirildiği merkez olarak öne çıkıyor.
Tasarımı yüzde 100 yerli olan ve tamamen Türk mühendislerden oluşan SEFT Gemi Tasarım ekibi tarafından gerçekleştirilen Oruç Reis’in inşasında ihtiyaç duyulan malzeme, ekipman ve hizmetlerin büyük bölümü yurt içinden temin edilerek Türk sanayisinin imkan ve kabiliyetleri en etkin şekilde değerlendirildi. Dünyanın ‘Sismik, Hidrografik, Oşinografik Araştırma’ konseptlerini bir arada barındıran ilk gemisi olarak da tarihe geçen Oruç Reis; Türkiye’nin ‘2B/3B Sismik Araştırma’ özelliğine sahip ilk gemisi ve Türkiye’de 3000 m derinlikte ROV Sörvey kabiliyetine sahip ilk bilimsel araştırma gemisi gibi unvanlarını da barındırıyor.
Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Şu an teknoparkımızda denizcilik alanında ilerleyen dönemlerde büyük heyecan yaratacak yerli ve milli birçok denizcilik projesi yürütülüyor. Yeni sondaj gemileri ve uçak gemisinin geliştirilmesi noktasında önemli bir potansiyele sahibiz. Biz Teknopark İstanbul olarak ülkemizin milli teknoloji kapasitesini artıran, kritik teknoloji alanlarında dışa bağımlığımızı ortadan kaldırmak için çalışmalar yapan şirketlerimizi yakından desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)