banner565

banner472

banner458

banner457

Etiyopya’daki iş fırsatları ADASO’da anlatıldı

Adana Sanayi Odası’nı (ADASO) ziyaret eden Etiyopya Büyükelçisi Girma Temesgen Barkessa, Adanalı işadamlarını, ülkesindeki yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere Etiyopya’ya davet etti.

TSO PLATFORM 01.04.2020, 08:00 13.04.2020, 12:17
6236
Etiyopya’daki iş fırsatları ADASO’da anlatıldı

ADASO, Etiyopya Büyükelçisi işbirliğinde, Etiyopya pazarının tanıtılması, ülkedeki yatırım fırsatları ve iş ortamı hakkında bilgi verilip karşılıklı işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi adına ADASO’da düzenlenen toplantıya ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Büyükelçi Barkessa, Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin, Ticari Ateşesi Yohannes Ejigu Tessema ve Müşteşarı Gebru Ambaye Reta ve çok sayıda Adanalı sanayici katıldı.
Başkan Zeki Kıvanç, Etiyopya’da faaliyet gösteren Türk sermayeli firmaların gerçekleştirdiği yatırım tutarının 2.5 milyar dolara tekabül ettiğini ancak ekonomik ilişkilerde çok daha fazla ilerleme sağlanmasının mümkün olduğunu düşündüklerini paylaştı. Büyükelçi Barkessa, Türkiye’deki işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırdı: “Türkiye’den tecrübe edinmek istiyoruz. Ülkemizde işgücü ucuz ve yatırım imkanları çok fazla.”

Yorumlar (0)
banner557