banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayi tesislerine enerji verimliliğinde ‘mobil’ destek

Konya Sanayi Odası, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, sanayi işletmelerinin ve kamu kurumlarının enerji verimliliğinin artmasına katkı sunacak olan KOP Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracı Projesi hayata geçirildi.

TSO PLATFORM 01.01.2022, 00:00 25.01.2022, 12:22
11287
Sanayi tesislerine enerji verimliliğinde ‘mobil’ destek

Projenin imzaları Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı tarafından atıldı. Başkan Memiş Kütükcü, “KOP Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracı Projesi ile bir farkındalık oluşturacağız. Bunun devamını da gerçekleştireceğiz” dedi.
Başkan Mahmut Sami Şahin, KOP bölgesindeki sanayi tesisleri başta olmak üzere her alanda enerji tüketimindeki verimliliği artırmak ve tasarruf sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, “2050 yılında, üretilen enerjinin yüzde 50’si yenilenebilir enerjiden olacak ve tüketilen enerji yarı yarıya daha az olacak diye planlanıyor. Biz de yenilenebilir enerjiyi daha fazla kullanacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557