banner565

banner472

banner458

banner457

Sierra Leone’den ASO’lulara yatırım daveti

Sierra Leone Cumhuriyeti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela F. Tunis, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’i  ziyaret ederek Ankaralı sanayicilere yatırım çağrısında bulundu.

TSO PLATFORM 01.12.2020, 00:01 30.12.2020, 10:33
14964
Sierra Leone’den ASO’lulara yatırım daveti

Ziyarete, Sierra Leone Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohamed Hasan Kaisamba, ASO Başkan Yardımcıları; Seyit Ardıç ve Mete Çağlayan ile Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bayraktar katıldı. Tunis, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artırmak istediklerini, Ankara’da büyükelçiliklerini açacaklarını söyledi: “Sierra Leone Hükümeti’nin özellikle Türk yatırımcıları ülkede görmek için her türlü işbirliğine ve desteğe hazır olduğunu belirtmek isterim.” Tunis, Türk yatırımcıların ilgisini çekebilmek için 100 milyon dolar hacimli genel bir anlaşma da imzalanacağını açıkladı: “ Sierra Leone Türk yatırımcılar için özellikle madencilik, inşaat, turizm, tarım, balıkçılık, enerji sektörlerinde birçok fırsat barındırıyor. Türk işadamlarını ülkemize yatırım yapmaya çağırıyoruz.”
ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 8000’i aşkın üyesiyle ASO’nun Sierre Leone’nin kalkınması için her türlü işbirliğine hazır olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)
banner557