banner565

banner472

banner458

banner457

İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık temasıyla büyüyecek

Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV) tarafından kız öğrencilerin ve engelli öğrencilerin eğitimlerinin önündeki dezavantajları kaldırmak mottosuyla kurulan İstanbul Kent Üniversitesi, ‘tek kampüste’ nitelikli büyümeye odaklanıyor. İstanbul Kent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Zehra Neşe Kavak, Türk yükseköğrenim sektöründe önde gelen sağlık temalı vakıf üniversitelerinden en iyisi olmak için çalıştıklarının söyledi.

ÜNİVERSİTE 01.12.2019, 07:48 26.12.2019, 15:33
11430
İstanbul Kent Üniversitesi Sağlık temasıyla büyüyecek

İstanbul Kent Üniversitesi, 2016 yılında Engelsiz Eğitim Vakfı (ENEV) tarafından kız öğrencilerin ve engelli öğrencilerin eğitimlerinin önündeki dezavantajları kaldırmak mottosuyla kuruldu. Üniversite  çağdaş, verimli ve etkin eğitim ile ulusal ve uluslararası her alanda rekabet edebilecek yetenekli, özgüveni yüksek, milli ve kültürel değerlerine bağlı dünya vatandaşları yetiştirmeyi amaçlıyor.
İstanbul Kent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Zehra Neşe Kavak, “Biz öncelikle “tek kampüste nitelikli büyümeyi” hedefliyoruz. Öğrencilerimiz tüm derslerine İstanbul’un merkezi Taksim’de bulunan yerleşkemizde giriyor. Yani öğrencilerimizin ders almak için kampüs kampüs gezmesine gerek yok. Bünyemizdeki güçlü akademik kadromuza çok güveniyoruz. Öğrenciler ulusal ve uluslararası tanınırlığa sahip birçok hocadan ders alma imkânına sahip” diyor.
İstanbul Kent Üniversitesi, tarihi 1800’lü yıllara dayanan eski Alman Hastanesi’nin binaların faaliyet yürütüyor. Kavak, tarihi dokuyu bozmadan yapılan restorasyon çalışmalarıyla öğrencilere, teknolojik altyapılı laboratuvar ve derslikler inşa ettiklerini açıklıyor. Toplamda 2932 öğrenci ve 107 akademisyen ile Taksim kampüsünde 3. akademik yılına başlayan İstanbul Kent Üniversitesi, bu yıl yüzde 95’e yakın doluluk oranıyla en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri.

Sağlık temasında iddialı
Zehra Neşe Kavak, “2019-2020 Akademik yılında; bünyemizde yer alan Diş Hekimliği Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne Sanat ve Tasarım Fakültesini de ekleyerek fakülte sayımızı 3’ten 4’e çıkardık. Ayrıca Meslek Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü ile eğitim öğretim hayatımıza devam ediyoruz” diye konuşuyor.
Türk yükseköğrenim sektöründe önde gelen sağlık temalı vakıf üniversitelerinden en iyisi olmak için çalıştıklarının altını çizen Kavak, hedeflerini ve çalışmalarını şöyle anlatıyor: “Bu sebeple, Tıp Fakültesi’nin açılışını büyük bir heyecanla beklemekteyiz. Tıp Fakültesine ek olarak yine iddialı olmayı hedeflediğimiz bir diğer fakülte başvurumuz da Hukuk Fakültesi oldu. Bunun yanı sıra; hali hazırda Türkçe eğitim veren Diş Hekimliği fakültemize ek olarak İngilizce eğitim verecek Diş Hekimliği fakültesi açmak üzere başvuruda bulunduk. Önümüzdeki dönem; Yeni Medya ve İletişim, Grafik Tasarım ve Reklamcılık, Optisyenlik bölümlerini açmayı planlıyoruz.  Yüksek Lisans’ta ise mevcut bölümlerimize ek; Medya ve Kültürel Çalışmalar, Sosyal Hizmet, Nöropsikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini faaliyete geçireceğiz.”

Uluslararası işbirliklerine öncelik veriliyor
Rektör Zehra Neşe Kavak, uluslararası işbirliklerini geliştirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek şu bilgileri veriyor: “Üniversitemizin kurucularından ve eski Başbakanımız sayın Mesut Yılmaz ve Mütevelli Heyet Başkanımız sayın Berna Yılmaz’ın destekleriyle Rusya’nın en saygın devlet üniversitelerinden olan Kazan Devlet Tıp Üniversitesi ile 1 Ekim 2019 tarihinde bir işbirliği anlaşması imzaladık. Anlaşma kapsamında, iki üniversite arasında eğitim alanında iş birliğinin güçlendirilmesi, çift diploma, öğrenci değişimi ve uluslararası akreditasyonların hayata geçirilmesini hedefliyoruz.” İstanbul Kent Üniversitesi yöneticileri ayrıca Almanya’nın FOM Üniversite ile 8 Ekim 2019 tarihinde, akreditasyon programları, çift diploma ve öğrenci değişimlerini kapsayan bir işbirliği görüşmesini Düsseldorf’ta gerçekleştirdi. Kavak, üniversitenin Ar-Ge planlamalarını ve bütçe çalışmalarını; yurt dışı bağlantılar ve işbirliklerini de düşünerek düzenlediklerini açıklıyor.

Üniversitenin Ar-Ge bilinci Ar-Ge ve Proje ofisini kurdu
Üniversite Sanayi İşbirliği çalışmalarının Ar-Ge Merkezleri gibi teknolojik üretim yapmayı amaçlayan bilincin eskisi ile kıyaslanmayacak ölçüde açık ve somut olduğunun altını çizen Kavak, bu alanda yürüttükleri çalışmaları ise şöyle anlatıyor: “Bizlerde bu Ar-Ge bilinci ile yola çıkarak İstanbul Kent Üniversitesi Ar-Ge ve Proje ofisini 2019 Nisan ayı itibariyle kurduk ve faaliyetlere başladık. Ar-Ge ve proje yönetimi birimimiz; üniversite bünyesindeki araştırmacılara alanları ile ilgili bilgilendirmeler, eğitimler, seminerler, işbirlikleri, eşleştirmeler düzenleyerek üniversitenin Ar-Ge bilincini yükseltmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Ar-Ge birimi kurmaktaki öncelikli amacı, ileri teknoloji üreten ve kullanan araştırmacılara araştırma ve teknoloji transferi yapabilmeleri için uygun ortam yaratmak ve bu ortamın değer yaratacak şekilde yönetilmesine katkı sağlamaktır. Ar-Ge birimimiz üniversite bünyesindeki araştırmacı ve öğrencilerin akademik ve sanayi projelerine başvurmaları, fikirlerinin çağrılar ile eşleştirilmesi, yazdıkları projelerin okunması ve geri bildirim verilmesi konularında çalışmalar yürütmektedir. Akademisyenlerin sanayi ile proje yapmalarını sağlamak amacıyla sanayi sektörüne ziyaretleri yapılmaktadır. Üniversitedeki araştırmacıların fikri sınai mülkiyet hakları (patent, faydalı model, tasarım) başvuruları ve başvuru sonrası tüm süreçler Ar-Ge ve proje ofisi tarafından yürütülmektedir.”

Yaşam boyu eğitim
İstanbul Kent Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi; artık tüm dünyada kabul gören ve bireylerin doğduğu andan ölümüne kadar olan süreçteki kazanım ve pozitif dışsallıklarını bir amaç kabul eden “Aktif Yaşlanma” olgusundan hareket ediyor. Rektör Kavak, “Bunun yanında, Avrupa Bölgesi’nde, eğitimde ortak kalite standartlarına erişmek için geliştirilmiş ve dünyadaki en başarılı eğitim çıktılarından olan “Bologna Süreci” de, merkezimizin yüklendiği misyon ve vizyonun temellerindedir. Bireysel boyutta “Kişisel Gelişim Eğitimleri”, toplumsal boyutta “Kültür Sanat Eğitimleri” ve iş dünyası için “Finans, Hukuk, Girişimcilik, Performans ve Profesyonellik Eğitimleri” ile eğitimler veriyoruz” diyor.
Çeşitli burslarla öğrencilere destek olduklarının da altını çizen Kavak, “Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık sağlayarak, üniversite sonrası iş yaşamlarına aktif katılımı için altyapıyı sağlıyoruz. Engelli öğrenciler için de eğitimlerinin önündeki engelleri kaldırıyoruz” bilgisini ekliyor.

Yorumlar (0)