banner565

banner472

banner458

banner457

Sabancı Üniversitesi 20 yaşında

Kuruluşunun 20. yılını kutlayan Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin ilk kapsamlı ve geniş katılımlı online mezuniyet törenini düzenledi.

ÜNİVERSİTE 01.07.2020, 00:46 29.07.2020, 20:39
18891
Sabancı Üniversitesi 20 yaşında

Covid-19 önlemleri kapsamında öğrencilerin ve ailelerinin sağlığını korumak amacıyla online mezuniyet kararı alan Sabancı Üniversitesi, 20 Haziran 2020 günü web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden töreni canlı olarak yayınladı.
Sabancı Üniversitesi mezunlarının, mezun adaylarının ve öğretim üyelerinin video mesajlarıyla yer aldığı törende, her yıl Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine tamamı Sakıp Sabancı Fonu’ndan karşılanan özel bir ödüle layık görülen fakülte birincileri de açıklandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Birincisi Osman Berke Güney, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Birincisi Seham Hakmi, Yönetim Bilimleri Fakültesi Birincisi Denizalp Aybak oldu.
Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, online törende yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin 20’nci yılında hep birlikte çok farklı bir mezuniyet heyecanı yaşıyoruz. 2020 yılı hepimizin hayatına getirdiği önemli değişimlerle unutulmayacak bir yıl olarak kayıtlara geçti. Yüz yılda bir görülen, olağanüstü ve sıra dışı bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.
“Dünya tarihinde bazı önemli olaylar ‘ondan önce’ ve ‘ondan sonra’ diye anılır. Covid -19 için de böyle olacağı görünüyor” diyen Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatımızda sahip olduğumuz birçok şey değişiyor ve dönüşüyor. Sağlık, yeniden hayatımızın merkezine yerleşti. Birbirimize karşı sorumluluklarımız, bir kez daha büyük önem kazandı. İşbirliğinin, dayanışmanın, esnek olmanın, uyum sağlamanın, çözüm odaklı olmanın ve dünyaya sahip çıkmanın ne anlama geldiğini bir kez daha görüyoruz. Dolayısıyla mezuniyet törenimizi de geciktirmeden yapmayı, sizlerin çok çalışarak hak ettiğiniz diplomalarınızı bir an önce almanızı ve hayata yelken açmanızı sağlamaya çalıştık.”
Kaygı ve endişelerin yüksek olduğu böylesi zor bir dönemde 2020 mezun adaylarının rüzgâra karşı koyarak diplomalarını almaya hak kazandığını ifade eden Sabancı, öğrencilere şöyle seslendi: “Sizlerin teknolojiyi kullanma becerilerinizi, bu yeni dünyayı yaratma ve yaşatma yetkinliğinizi hayranlıkla izliyorum. Bilgiye erişimin bu kadar yüksek ve teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde sahip olduğunuz donanımla, bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyeceğinize ve geleceği bizlerden daha iyi yöneteceğinize inancım tam. Covid-19’un yarattığı olağanüstü koşullar size daha genç yaşınızda sağlığın, ailenin önemini, esnek olmayı, uyum sağlamayı, çözüm odaklı olmayı ve hayatı ertelememeyi öğretti. 2020’nin zorluklarından edindiğiniz ve sizi hayata karşı daha da güçlendiren tecrübeler, ilerleyen yıllarda avantaj olarak size dönecektir.”

“Altunizade Kampüsü eğitim üssü olacak”
Sabancı Üniversitesi’nin son birkaç yılda çok ciddi ve kapsamlı bir atılım sürecinde olduğunu, uzaktan eğitime geçilen Covid-19 sürecinde de diğer üniversitelere örnek olacak uygulamalarla öğrenim dönemini eksiksiz ve firesiz bir şekilde tamamladığını söyleyen Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, “Üniversitemiz, bugün dünya sıralamalarında, Türkiye’den katılan üniversiteler arasında, açık ara birinci sırada bulunmaktadır. Gerek eğitim programlarımızın kalitesi ve özgünlüğü, gerekse bilim dünyasına yaptığımız katkıları simgeleyen araştırma çıktılarımızla, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Yakında öğrencilerimize hizmet vermeye başlayacak Altunizade şehir kampüsümüz, en son dijital eğitim olanaklarının yoğun olarak kullanıldığı bir eğitim üssü olacak. Buna ek olarak Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültemizin yeni stüdyo binasının sunacağı olanaklarla, görsel sanatlar alanında yetenekli gençlerimize yepyeni ufuklar açmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
Törende ayrıca bugünün anısına 2020 mezun adaylarının isimlerinin üzerinde yazılı olduğu özel bir yelkenli kampüs içinde bulunan göle bırakıldı.
Mezun olan öğrenciler arasında Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Sakıp Sabancı ile bebeklik fotoğrafı bulunan Mustafa Yağız Dimici de yer aldı.

Yorumlar (0)