banner565

banner472

banner458

banner457

“Yükselmeye Galata’dan Başla” İstanbul Galata Üniversitesi

İstanbul Galata Üniversitesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim dönemi itibariyle yüzde 90 doluluk oranına ulaşarak öğrencilerine kapılarını açtı.

ÜNİVERSİTE 01.12.2020, 00:01 05.01.2021, 12:54
27956
“Yükselmeye Galata’dan Başla” İstanbul Galata Üniversitesi

İstanbul Galata Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Özgür Çengel, “Liyakat sahibi akademik kadromuz, son teknolojiyle donatılmış kampüs imkanımız, Galata’nın sosyo-kültürel zenginliğiyle özgüveni yüksek, tercih edilen ve sektöründe fark yaratan öğrenci yetiştirmek istiyoruz” diyor.
Bulut Eğitim Vakfı tarafından kurulan İstanbul Galata Üniversitesi, pandemi sürecine rağmen 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına 650 öğrenci ile adım attı.
İsmini bağlı olduğu Galata semtinden alan İstanbul Galata Üniversitesi, ‘Yükselmeye Galata’da Başla’ sloganıyla geçmişten günümüze uzanan Galata Kulesi gibi öğrencisini günümüzden geleceğe hazırlamayı hedefliyor. Hibrit eğitim modeli ile ilk yıldan itibaren iddialı olduklarını söyleyen Galata Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Özgür Çengel, “Galata sadece bir semt değildir. Geçmişten günümüze uzanan bir ruhtur. Asırlar boyunca çok kültürlülüğün, ticaretin, birlikte yaşamanın merkezi olan Galata, üniversitemizin de hem adı hem eğitimde sektörümüzde ideallerimizin merkezidir” diyor.
Sanat, spor, sağlık, sosyal bilimler olarak tanımlanan 4S’de uluslararası eğitim veren Galata Üniversitesi, her bir öğrencisini ayrı bir dünya kabul ederek, var olan yeteneğini mükemmelleştirerek özgüveni yüksek bireyler olarak mezun etmeye hazırlanıyor. Niteliği yüksek eğitimin yolunun nitelikli akademik kadrodan geçtiğinin altını çizen Çengel, “Eğitimimizin içeriğini teori ile sınırlandırmıyoruz. İlk yıldan itibaren iş dünyasının içinde, pratik ve teoriyi birleştirerek öğrencimize özgün düşünce modelini vizyon olarak kazandırmak istiyoruz. Çok kültürlülük buranın temel misyonu. Öğrencimiz ile bu çok kültürlü bakış açısını geleceğe taşımak istiyoruz” diye konuşuyor.
İstanbul Galata Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti hem iş dünyası hem hukuki alanda önemli isimleri barındırıyor. Üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Nilüfer Bulut, mütevelli heyet üyeleri ise; Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, Prof.Dr. Ferhan Odabaşı, Prof.Dr. Toros Alcan, Prof.Dr. Aşkın Asan, Kezban Hatemi, Şener Bulut, Ayşe Cevahir, İshak İbrahimzadeh, Laki Vingas’tan oluşuyor. Akademi kadrosunda liyakate dayalı görevlendirmeye öncelik verdiklerini dile getiren Çengel, “Kaliteli eğitim kaliteli hoca ile mümkün olur. Kaliteli hocalarımızın ortak özelliği ise yüksek genel kültür sahibi olması, özgün tarzını yansıtması ve herkese eşit, her görüşe saygılı, iletişim gücü yüksek olmasıdır. Bu değerlerin tamamına sahip hocalarımız öğrencisine de değer katacaktır. Eğitim modelinde ayrımcılığa izin vermeyerek özgüveni yüksek öğrenci yetiştireceğiz” diyor.

Moleküler biyoloji, genetik, biyomedikal bölümlerini açmak istiyor
Galata Üniversitesi’nde; Diş Hekimliği Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Lisans Üstü Eğitim Merkezi içerisinde toplam 13 bölümde eğitim ve öğretim yapılıyor. YÖK’ten izin çıkması halinde önümüzdeki dönem açılacak bölümleri Çengel, şöyle anlatıyor: “Yüksek Lisans için; Türkçe ve İngilizce İşletme Yönetimi ve Bilişim Sistemleri ile Klinik Psikoloji alanında eğitim vermek istiyoruz. Lisans eğitiminde; İngilizce Diş Hekimliği, Radyo TV ve Sinema, Psikoloji ve İç Mimarlık bölümlerini açmak istiyoruz.  Ön Lisans için ise Adalet Meslek Yüksekokulu, Aşçılık ve Eczane Hizmetlerini planlıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde; Hemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehberlik ile Beslenme Diyetetik açmak istediğimiz alanları oluşturuyor. Mühendislik alanında ise; İngilizce olarak Yazılım, Endüstri, Moleküler Biyoloji, Genetik, Biyomedikal, Enerji Sistem Mühendislikleri ile İngilizce İç Mimarlık alanında eğitim vermek istiyoruz. Ayrıca sektörün çok değerli isimleri Mütevelli Heyetimizde yer alıyor. Hukuk Fakültesi’nin açılması için de YÖK’e başvuracağız.”

Hibrit (melez) eğitim modeli uygulanıyor
Pandemi süreci aynı zamanda değişim ve dönüşümü zorunlu kılıyor. Tüm sektörlerde değişimin izlerini görmek mümkün. Eğitim öğretim sektörü bu dönüşümden nasibini alıyor. Çengel, pandemiyle birlikte öğrenme modelinde değişikliğe gittiklerini ve Blackboard Learn Platformu’nda eğitime başladıklarını söylüyor.
Çengel, “Online eğitim altyapımız son teknoloji. Şu ana kadar sıkıntısız eğitimlerimiz sürüyor. Aynı zamanda yüz yüze eğitime de başladık. Hibrit bir model ile eğitime devam edeceğiz. Pandeminin seyri öğrenme modellerinde değişiklik getirebilir. İstanbul Galata Üniversitesi olarak her türlü değişikliğe uyum sağlayacak yönetim kadromuz ile süreci geçirmeyi planlıyoruz. Yürütülen derslerin sorunsuz olması için de Uzaktan Eğitim Merkezi’nde yer alan ekibimiz tüm derslere giriş yaparak teknik sıkıntı yaşanmaması için çalışıyor” diyor. Çengel, pandeminin aynı zamanda müfredatta da değişiklik sağladığına işaret ederek; “Pazarlama dersini artık dijital pazarlama konseptiyle anlatıyoruz. Önümüzdeki dönem dijitalleşmenin daha da etkin bir şekilde kullanılacağını öngörüyoruz. Teorik derslerin dışında sektördeki son gelişmeleri mümkün olduğu kadar öğrenciye aktarma gayemiz var” diye konuşuyor.

Galata’da büyümeye devam edilecek
İstanbul Galata Üniversitesi’nin mevcut bina yapısı gözönüne alınarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında 13 bölüm için 680 kontenjan verildi. Önümüzdeki dönem 13 bölüme ek olarak 22 bölüm daha ekleneceğini kaydeden Çengel, mevcut binaya ilave alanları oluşturarak Galata’da büyüyeceklerini, öğrencinin fiziki koşullarını mükemmelleştireceklerini açıklıyor. "Üniversitemizin kampüsü; Taksim ve İstiklal Caddesidir. Şehir Üniversitesi tüm  dünyada yükselen bir trend. Bunu en iyi şekilde temsil etmeyi bölgesine değer katan bir üniversite olarak bölgemizde daha da etkin olmayı planlıyoruz” bilgilerini veriyor.

Öğrenci vizyon sahibi olmalı
Özgür Çengel, en önemli sermayelerinin yetiştirip mezun ettikleri öğrenci olacağını belirterek farklılaşma çizgilerinin de yıllar içinde net olarak ortaya çıkacağını söylüyor. Puanı ne olursa olsun her öğrencinin farklı artılarıyla yüksek öğretime başladığına dikkat çeken Çengel, İstanbul Galata Üniversitesi’nden mezun olan öğrencinin teknik ve teori bilgisinin ötesinde en önemli kazanımının vizyon olacağına değiniyor. Çengel, “Kültür, sanat, tarih, kaliteli yaşamla yüksek beğeni düzeyi gelişmiş İtalyan’ca ifadesiyle ‘Gusto’ sahibi bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bunun  için çok sayıda sosyal etkinlik yapacağız. Yurtdışı bağlantılarımız güçlü. Her bölümümüz için yurtdışı bağlantıları organize ediyoruz. Kampüsümüzde uluslararası öğrenci sayısının da ilk aşamada 100’ü aşmasını hedefliyoruz. Amacımız; eğitimimizin niteliğiyle bölgemizin çekim merkezi bir üniversite olmaktır” açıklamasını yapıyor.

Yorumlar (0)