banner565

banner472

banner458

banner457

EKO İKLİM’de gelecek için yeşil mesajlar verildi

İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen ‘EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı’nın açılışına video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Dünyamızın ortak geleceğine dair sorumluluk taşıyor olmanın bilinciyle gerekli tüm adımları atıyoruz” dedi.

YEŞİL EKONOMİ 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:33
20716
EKO İKLİM’de gelecek için yeşil mesajlar verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, 81 ilin tamamında 1500’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulmasına yönelik toplamda 300 milyon liralık destek sağlayacaklarını belirtti.
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Elektrik maliyetlerini giderecek, yüksek teknolojiye geçecek yenilenebilir enerjiye geçmemiz lazım” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Herhangi bir tedbir alınmaz ise 2050 yılına geldiğimizde yılda 23 trilyon dolarlık ekonomik kaybın oluşacağı tahmin ediliyor” diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yeşil Mutabakat süreci, Türkiye’nin yeni bir kalkınma ve zenginleşme gündemi olarak kabul görmeli” açıklamasını yaptı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında TİM bünyesinde çeşitli görevlendirmeler yaptıklarını ve başta tekstil olmak çeşitli sektörlere dönük yol haritası açıkladıklarını kaydetti.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü OSB’leri, yeşil dönüşüm sürecinde de örnek bir rol model haline getireceklerini vurguladı.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Yeşil dönüşümü gerçekleştirdiğimiz takdirde, mevcut avantajlara bir yenisini daha ekleyerek dünyanın lojistik ve tedarik merkezi olabilecek durumdayız” dedi.

Yorumlar (0)
banner557