banner565

banner472

banner458

banner457

Söylemden eyleme geçme çağrısı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE) tarafından ‘İş Dünyası için Yerel Kalkınma Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Yerel Kalkınma Webinar’ları’, ‘İklim Krizi’ temalı etkinlikle tamamlandı.

YEŞİL EKONOMİ 01.10.2021, 00:01 27.10.2021, 09:28
25920
Söylemden eyleme geçme çağrısı

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye’nin yeni ekonomik dönüşüm stratejisinin, yeşil dönüşüm ile uyumlu olması gerektiğini belirtti: “Kamunun öncülüğünde, akademiden sendikalara, STK’lardan iş insanlarına kadar her bir kurum ve kuruluşa büyük sorumluluk yüklüyor. ‘Yarın değil, bugün hemen şimdi’ söylem birliğinden eylem birliğine geçmemiz gerekiyor.”
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye’nin COP 26 öncesinde Paris Anlaşması’nı onaylaması gerektiğine dikkat çekti.
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Hükümetlerin ve işletmelerin emisyonları azaltmak, üretimi karbondan arındırmak ve afetleri önlemek amacıyla çok daha iddialı politikalar benimsemeleri için acilen eyleme geçmelerine ihtiyacımız var” dedi.

Yorumlar (0)
banner557