banner565

banner472

banner458

banner457

Sürdürülebilir yakıt için deklarasyon imzaladılar

Rolls-Royce, Airbus, Safran ve Singapur Hava Yolları; Singapur Havacılık Fuarı’nda imzaladıkları ‘Küresel SAF Deklarasyonu’yla yüzde yüz Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı’nın (Sustainable Aviation Fuel-SAF) gelişimini, üretimini ve kullanımını hızlandırmak üzere taahütte bulundu.

YEŞİL EKONOMİ 01.03.2022, 00:08 18.03.2022, 10:22
11523
Sürdürülebilir yakıt için deklarasyon imzaladılar

Airbus’ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Sabine Klauke, “Halihazırda, uçaklarımızın yalnızca yüzde 50 oranında SAF ile uçmasına izin veriliyor, 2030 yılına kadar bu oran yüzde 100’e çıkartılmış olacak” dedi.
Rolls-Royce plc Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Başkanı Grazia Vittadini, “Değer zincirindeki tüm kuruluşların bir araya gelerek, daha fazla SAF kullanımını desteklemelerini bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.
Safran’ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Eric Dalbiès, “Ultra verimli motorlar ve yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtlarıyla ezber bozan yenilikler sunmaya kararlıyız” mesajını verdi.
Singapur Havayolları Kurumsal Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Lee Wen Fen, “Hedeflerimize ulaşmak için SAF kullanımına ek olarak, daha yüksek operasyonel verimlilik elde etmek ve yeni nesil uçaklara yatırım yapmak gibi birçok yöntem izliyoruz” bilgisini verdi.

Yorumlar (0)