banner565

banner472

banner458

banner457

Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu

1 milyar avroluk fon: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 23 ülke içerisinde 6. büyük ortağı olduğu NATO İnovasyon Fonu, yatırım faaliyetlerine başlıyor.

DESTEK-TEŞVİK 01.12.2023, 00:05 19.12.2023, 12:35
15745
Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu

Türkiye dahil toplam 23 NATO müttefikinin finansal taahhütleri sonucunda kurulan ve 11-12 Temmuz 2023 Vilnius Zirvesi’nde kamuoyuna duyurulan ‘NATO İnovasyon Fonu’, ittifakın bir milyar vatandaşının güvenliğini korumaya hizmet edecek ve teknolojilere finansman sağlayacak 1 milyar avro büyüklüğünde, dünyanın ilk çok uluslu girişim sermayesi fonu ve aynı zamanda Avrupa’nın en büyük derin teknoloji fonu. Fon’un performansının ve yatırımlarının izlenmesinden sorumlu ve ülkemizdeki yatırım fırsatlarının fona sunulmasına da katkıda bulunacak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye adına Fon’a 15 yıl boyunca yaklaşık 45 milyon avro finansman sağlayacak.
Girişim sermayesi fonlarına yatırım: NATO İnovasyon Fonu, ittifakın güvenliğinde kritik öneme haiz yapay zekâ, büyük veri, siber güvenlik, otonom ve robotik sistemler, kuantum, biyoteknoloji, yeni malzemeler ve ileri imalat, enerji ve uzay alanlarında kritik teknolojileri geliştiren start-up’lara ve bu teknolojileri destekleyen girişim sermayesi fonlarına yatırım yapacak.
Start-uplarla buluşma: NATO İnovasyon Fonu Yönetici Ortağı (Managing Partner) Andrea Traversone’ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı evsahipliğinde, İstanbul ve Ankara’ya ziyaret programı kapsamında Türkiye’nin start-up ekosistemi tanıtıldı, derin teknoloji girişim sermayesi fonları ve start-up’larla toplantılar düzenlendi. Traversone, Türkiye’nin NATO İnovasyon Fonu için önemli bir ortak olduğunu söyledi.
Yatırıma davet: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NATO İnovasyon Fonu yetkililerini kabulünde, NATO İnovasyon Fonu yetkililerini hem doğrudan start-up’larımıza hem de girişim sermayesi fonlarımız aracılığıyla Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti.
NATO İnovasyon Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Dorman, Fon’un Türk ekosistemindeki işbirliklerinin Türkiye’deki derin teknoloji yatırımı ve girişimcilik ortamını beslemek için katalizör görevi göreceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
banner557