banner565

banner472

banner458

banner457

TEKMER desteği 6 milyon liraya çıkıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, finansal teknolojiler (Fintech) alanını odağına alan ilk Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) olan ve TurkishBank Grubu’nun bünyesindeki Turkish Dijital Teknolojiler tarafından kurulan, KOSGEB’in destekleriyle hayata geçirilen T-GATE’in resmi açılışını yaptı. Bakan Varank, KOSGEB’in bu merkezlere yönelik olarak verdiği 3.8 milyon liralık destek üst limitini 6 milyon liraya çıkaracaklarını açıkladı.

DESTEK-TEŞVİK 01.10.2022, 00:01 19.10.2022, 09:00
21753
TEKMER desteği 6 milyon liraya çıkıyor

Açılış törenine; KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, TurkishBank Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene, Sistem Global Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu ile T-GATE TEKMER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çınar da katıldı. Bakan Varank, “Özellikle Fintech odaklı yapısıyla önümüzdeki dönemde ekosistemimizin burası en gözde yerlerinden bir tanesi olacak. Fintech alanında çok ciddi firmalarımız, girişimlerimiz şu anda faaliyet gösteriyorlar ve oldukça liberal diyebileceğimiz mevzuat da aslında bu girişimlerin önünü açma noktasında çok iyi” diye konuştu.
TEKMER’ler; girişimcilere ve işletmelere ön inkübasyon, inkübasyon, inkübasyon sonrası süreçlerde; iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, danışmanlık, mentörlük, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetler sağlıyor. 5 yıl süreli TEKMER Destek Programı kapsamında işletici kuruluşa mobilya ve donanım, ortak kullanıma yönelik makine-teçhizat ve yazılım giderleri, personel giderleri, eğitim, danışmanlık, organizasyon ve tanıtım giderleri için destek veriliyor. Program kapsamında bugüne kadar 17 TEKMER işletici kuruluşu faaliyete başladı. 2021 yılından itibaren 12 işletici kuruluşa yaklaşık 12 milyon lira destek ödeme gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
banner557