banner565

banner472

banner458

banner457

Yetenek İstanbul Mali Destek Programı’nda imzalar atıldı

Bağcılar Belediyesi evsahipliğinde gerçekleşen Yetenek İstanbul Mali Destek Programı İmza Töreni’ne, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreteri Erkam Tüzgen ile programın paydaşı belediye ve üniversitelerden temsilciler katıldı.

DESTEK-TEŞVİK 01.12.2023, 00:05 19.12.2023, 12:35
15672
Yetenek İstanbul Mali Destek Programı’nda imzalar atıldı

Program’a, İstanbul Valisi Davut Gül ve İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen Yetenek ile Arnavutköy Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Başakşehir Belediyesi, Pendik Belediyesi, Sultanbeyli Belediyesi, Üsküdar Belediyesi başkanları imza attı. Programda; Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi de paydaş olarak yer aldı.
Bakan Kacır, Program’la, gençlere sadece eğitim veren değil, aynı zamanda onların istihdam edilmelerini sağlayan kuruluşlara destek ödemesi yaptıklarını, bugüne kadar 20 projeye destek kararı verdiklerini, ilk fazda sözleşme imzaladıkları 13 proje için 82 milyon lira kaynak ayırdıklarını anlattı. 2. fazda da 82 milyon liralık katkı sunacaklarını açıklayan Kacır, Program’la yenilikçi ve uygulama temelli eğitim ve istihdam merkezleri kurduklarını, mobil uygulama yazılımcısından sistem yönetimi ve siber güvenlik uzmanlarına kadar birçok alanda yetkin gençler yetiştirdiklerini ifade etti: “1.500’den fazla gencimizi eğitiyoruz. 1.000’den fazlasına istihdam sağlamayı hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557