banner565

banner472

banner458

banner457

Lokman Hekim TEKMER açıldı

KOSGEB’in teknoloji tabanlı girişimlere farklı imkanlar sunduğu Teknoloji Geliştirme Merkezleri’ne (TEKMER) bir yenisi daha eklendi.

EĞİTİM/ÜNİVERSİTE-SANAYİ 01.05.2023, 00:02 15.05.2023, 09:46
10739
Lokman Hekim TEKMER açıldı

Sağlık ve ilaç odaklı faaliyet yürütecek Lokman Hekim Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (LHUSTEK) resmi açılışı  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Valisi Vasip Şahin, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Altuğ, Üniversite Rektörü Prof.Dr. Fatih Gültekin, Üniversite Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Bülent Gümüşel’in katılımıyla yapıldı. LHUSTEK; biyoteknoloji, nanoteknoloji, giyilebilir teknolojiler, yapay zeka destekli sağlık uygulamaları, artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları, yazılım, tıbbi cihaz ve ilaç alanlarında faaliyet gösteren girişimcilere kapılarını açıyor.
Bakan Varank, üniversite ile hastanelerin bilgi ve tecrübelerinin TEKMER aracılığıyla start-up’lara aktarılacağını, Türkiye olarak sağlık teknolojilerindeki tekelleşmeyi kırmakta kararlı olduklarını söyledi.

Yorumlar (0)
banner557