banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformu kuruldu

Türk Hava Yolları, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’nin ilk sürdürülebilir havacılık platformu kuruldu. Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformu, Türk havacılık sektörünün karbonsuzlaştırma yolculuğunu ve sürdürülebilirlik dönüşümünü daha ileriye taşıyacak.

EĞİTİM/ÜNİVERSİTE-SANAYİ 01.07.2023, 00:03 17.07.2023, 09:48
10237
Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformu kuruldu

Türk Hava Yolları Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı Levent Konukcu, “İşbirliği ve disiplinler arası bir yaklaşım sürdürülebilir kalkınmanın olmazsa olmazlarındandır. 2050’de Karbon Nötr Hava Yolu olma idealimize ancak bu perspektifle ulaşabileceğimizi biliyoruz” dedi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof.Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ, Türkiye Sürdürülebilir Havacılık Platformu’nun kuruluşunda önemli bir rol üstlenerek, sürdürülebilirlik alanında sorumluluk bilincini ve sözünü bir kez daha yenilemektedir” diye konuştu.
Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, havacılığın geleceğinde sürdürülebilirliğin büyük öneme sahip olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. Boeing Küresel Sürdürülebilirlik Politikaları ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Brian Moran, platformun Boeing’in karbonsuzlaşma stratejileriyle uyumlu olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)
banner557