banner565

banner472

banner458

banner457

“KOBİ’LERE İNOVASYON İLE DOKUNUYORUZ”

Yapı Kredi’nin inovasyon kültürü ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programı, bu dönemde KOBİ’lerin hayatını kolaylaştıran girişimlere odaklandı.

FİNANS 01.09.2023, 00:01 21.09.2023, 10:25
20704
“KOBİ’LERE İNOVASYON İLE DOKUNUYORUZ”

Küçük ölçekliden büyük ölçekliye tüm firmaların dijitalleşme sürecinin hız kazandığı günümüzde, iş süreçlerini dijitale taşıyan firmalar hem maliyetlerini azaltıp verimliliklerini artırıyor hem de rekabette öne geçme fırsatına kavuşuyor. Dolayısıyla dijitalleşme alanında da müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine en iyi şekilde destek olmak, bankalar için oldukça önemli bir noktada.
“Hizmette sınır yoktur” anlayışıyla Yapı Kredi, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiği ürün ve hizmetleri, tecrübeli kadrosu ve dijital kanallarıyla KOBİ Bankacılığı alanında öncü bir konumda bulunuyor. Yaygın şube ağı ve geniş fonksiyon setine sahip dijital kanallarıyla Yapı Kredi, KOBİ’lerin önlerindeki sınırları kaldırarak, müşterilerine diledikleri yerden, diledikleri zamanda bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirebilme imkânı sunuyor. Yapı Kredi müşterileri, ödemeler, dış ticaret işlemleri, talimat gönderimi, ürün evrak onayı gibi fiziki işlemlerin büyük bölümünü, Kurumsal İnternet Şubesi ve Yapı Kredi Mobil üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

“KOBİ’lere çözüm sağlayan girişimleri destekliyoruz”
Yapı Kredi’nin inovasyon kültürü ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programı, bu dönemde KOBİ’lerin hayatını kolaylaştıran girişimlere odaklandı. Eğitim, mentorluk, danışmanlık, yatırımcı eşleştirmeleri, masterclass katılımları ve Just Work’de çalışma alanı gibi imkânların sağlandığı Yapı Kredi Fast FRWRD Hızlandırma Programı’na kabul edilen girişimler, yatırımcılarla ve ekosistemin önemli paydaşlarıyla bir araya gelerek sunumlarını gerçekleştirdi. Invexen yürütücülüğünde gerçekleşen hızlandırma programının demo gününde, seçilmeye hak kazanan 15 girişimin sunumları ile program sona erdi.
Yapı Kredi olarak KOBİ’leri inovasyonla desteklemeyi ve onlara fayda sağlayacak yeni fikirlerin hayata geçirilmesini önemsediklerini belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, şunları söyledi: ‘‘KOBİ’lerin yeni nesil iş modellerine geçebilmesi, çağdaş ürünler sunabilmesi ve değişen piyasa koşullarına, müşteri beklentilerine ayak uydurabilmesi için çok önemli bir etmen. Dolayısıyla yeni teknolojilere ve çözümlere KOBİ’lerin erişimi, içerisinde bulunduğumuz dönemde daha önemli bir hale geldi. Bu noktada yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulanmasını hızlandıran girişimlerin; hızla büyüyen sektörler yarattığı ve var olan sektörlerde verimliliği artırdığı için ekonomik büyümeyi hızlandırdığını biliyoruz. Bütün bu bilgiler ışığında KOBİ’lere çözüm sağlayan girişimlere bütüncül bir bakış açısı ile destek sağlamak, hem girişimler hem KOBİ’ler hem bankamız hem de ülkemizin ekonomisi açısından oldukça önemli. Bu anlamda Yapı Kredi Fast FRWRD ile KOBİ’lere çözüm sağlayan girişimlere dokunabilmeyi ve KOBİ’lerimiz ile girişimlerimizi bir araya getirerek oluşturacağımız sinerjiden somut çıktılar elde etme imkânını çok kıymetli buluyoruz. Yapı Kredi olarak Fast FRWRD Hızlandırma Programı ile girişimlere destek olmakla birlikte biz de bu süreçte çok şey öğreniyor ve faydayı karşılıklı değere dönüştürüyoruz. Girişimcilik ekosistemini, KOBİ’lerimiz ile buluşturmakta ve buradan edindiğimiz tecrübeler ile ülke ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimize dijitalin güçlü dünyasında hizmet sağlamaya devam edeceğiz.’’

Yorumlar (0)