banner565

banner472

banner458

banner457

İKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı mezunlarının işi hazır

İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, yüzde 100 iş garantisi ile mezun oluyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğretim Görevlisi Pelin Tuna, “Eğitimlerimizde teori ile pratiği buluşturduk. Sektörün önde gelen kuruluşları ile işbirlikleri sağladık. Öğrencinin niteliğini artıracak alanlara yoğunlaştık. Mezunlarımıza yüzde 100 iş garantisi imkanı sunuyoruz” diyor. 

HABER 01.08.2019, 07:49 29.08.2019, 13:35
11154
İKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı mezunlarının işi hazır

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu’nun ilk programlarından biri olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı; öğrenci odaklı yaklaşımı, öğrencilerine öğrenim sırasında staj yeri, mezuniyet sonrası iş bulma garantisi vermesiyle ön plana çıkıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı Öğretim Görevlisi Pelin Tuna, 2017 yılında bazı değişikler gerçekleştirerek bugün iş garantili eğitim veren bir yapıya ulaştıklarını söylüyor: “Yapılan değişiklikler içinde en dikkat çekici olanı teori ile pratiğin gerçek anlamda buluşması. Ve bu bağlamda sektörün önde gelen temsilcileriyle işbirliği anlaşmaları imzaladık ve ihtiyaç olan nitelikte mezunlar vermeye başladık.”
Pelin Tuna, ders planlarını yenileyerek çalışmalara başladıklarını dile getiriyor: “Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği ile işbirliği protokolü imzaladık. Öğrencilerimizin özgeçmişinde yer alacak nitelikte her ay bir sertifikalı eğitim programı sunuyoruz. Sertifikalı eğitimin yanı sıra ‘Turizm Akademisyen ve Profesyonelleri Buluşması’ adı altında sektör duayenleri ile öğrencileri bir araya getiriyoruz. İstanbul Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’ndan mezun olan öğrenci, ‘Turizm alanında çalışmak istiyorum’ dediği anda işi hazırdır. 2018 yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Her yıl yaklaşık 40 öğrenciyi mezun ediyoruz.”
Pelin Tuna, kurumlarla işbirliğinin işe yerleştirmede önemli bir artı sağladığını belirterek; zincir oteller, acenteler ve sektörün büyük işletmeleri ile işbirliklerine devam edeceklerini kaydediyor. Program öğrencileri, 2 yıl süren bir önlisans eğitimi alıyor ve bazı dersler uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. Örneğin; Kat Hizmetleri Yönetimi dersi, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde uygulamalı olarak Fairmont Quasar İstanbul Hotel’de yürütülecek.
Her başarılı öğrencinin bir kariyer koçu olacak: İKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, başarılı öğrencilerine,  kariyer koçu imkanı da sağlıyor. Tuna, kariyer koçu uygulamasını geçtiğimiz yıl başlattıklarını ve bu yıl sürdüreceklerini kaydediyor: “En başarılı öğrencilerimize 2 yıl boyunca kariyer koçu atayacağız. Kariyer koçları sektörün duayen isimlerinden oluşacak ve bu sistem hem mesleğe, hem de kişisel gelişime yönelik programlardan oluşacak.” Kariyer koçları; ayrıca seminerleri, okunacak kitapları, eğitimleri de takip edecek. Bu yıl yaklaşık 20 öğrenciye kariyer koçu ataması yapılması planlanıyor.
Akredite olmak istiyor: Tuna, İKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nın bu yıl akredite edilmesini hedeflediklerini açıklıyor: “Yüksek Öğretim Kurumu, turizm sektöründe akreditasyon sürecini geçen yıl uygulamaya başladı; bu bağlamda 2020-2021 eğitim öğretim yılında biz de akredite olmayı hedefliyoruz.” Akredite olmanın tercih edilirlik ve uluslararası ilişkilerde önemli bir artı,  aynı zamanda program kalitesinin de artırılmasına katkı sağladığını paylaşıyor.
Tuna, mezunların sadece konaklama işletmelerinde değil; yiyecek içecek işletmeleri, seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, Turizm Bakanlığı’nda da çeşitli pozisyonlarda çalışabileceklerine dikkat çekiyor: “Ayrıca programımızın burs oranları da oldukça yüksek. 10 öğrencimiz yüzde 50, 35 öğrencimiz yüzde 75, 5 öğrencimiz de tam burslu eğitim görüyor.”
Protokol imzalanan kurumlar; Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD). Swissotel The Bosphorus. Dedeman İstanbul. Mövenpick Hotel İstanbul.  Point Hotel Barbaros.Ramada Istanbul Old City Hotel. Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Hotel. Hampton by Hilton İstanbul Ataköy. Courtyard Marriott International İstanbul Hotel. Hawthorn Suites by Wyndham. Radisson Blu Conference & Airport Hotel. Tryp by Wyndham İstanbul Airport.  Bilek Hotel İstanbul. Adonis.com. Otel Temizlik Eğitim ve Dekorasyonu Derneği. Solar Beach Therapy Kilyos.

Yorumlar (2)
CK 5 yıl önce
Pelin Hanim varsa orada Basari ve Profesyonellik vardir.Basarilarin daim olsun...
Mehmet Ali Cengiz 5 yıl önce
İşini bilen biridir.
banner557