banner565

banner472

banner458

banner457

Alışan Lojistik’ten, katma değeri yüksek çözümler

Alışan Lojistik, ‘kontrat lojistiği’ diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurguluyor ve ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştiriyor. Alışan Lojistik CEO’su Uygar Uşar, “Önceliğimiz, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçları. Bu nedenle de projelerimiz arasında bu yıl müşterilerimize uçtan uca izlenebilirlik sunmak var” diyor.

LOJİSTİK 01.06.2023, 00:01 21.06.2023, 09:41
13402
Alışan Lojistik’ten, katma değeri yüksek çözümler

Tamamıyla ‘yerli’ ve ‘milli’ özelliği ile öne çıkan Alışan Lojistik, 550 adet öz mal araç filosu ve Türkiye genelindeki 50’yi aşkın farklı lokasyondaki bin 600’den fazla çalışanı ile tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine uluslararası nakliye, depo / antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetleri sunuyor. Alışan Lojistik, sektörde ‘kontrat lojistiği’ diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgularken; ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştiriyor.
Alışan Lojistik olarak sürdürülebilirlik kavramını iş yapış biçimlerine entegre ederek daha temiz ve yaşanabilir bir gelecek yaratmaya çalıştıklarını belirten Alışan Lojistik CEO’su Uygar Uşar, “Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar ile de Şubat itibariyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazanarak, ülkemizde yine ilklerin arasına girdik” diyor.
Uşar, “Bizlere bu belgeyi getiren faaliyetlerimiz arasında; kombine yük taşımacılığı seferlerini arttırmamız, enerji tüketimimizde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmamız, Türkiye genelinde uygun bulunan ağaçlandırma sahalarına yaptığımız katkılar, doğal kaynak kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalarımız ve karbon ayak izimizi azaltmak için yaptığımız çalışmalarımız yer alıyor” açıklamasını yapıyor.
İnovasyon ve teknoloji yatırımlarının lojistik sektöründe rakipler arasında fark yaratma anlamında en önemli parametrelerin başında geldiğine dikkat çeken Uşar, sektörde Bilim ve Sanayi Bakanlığı onaylı 13 Ar-Ge merkezinin ikisinin Alışan tarafından kurulduğunu aktarıyor: “İstanbul ve Konya bölgesi bu manada üssümüz diyebiliriz. Ar-Ge merkezimizde 50’ye yakın uzman çalışıyor. Bugün burada, gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemine odaklanıyoruz. Alışan olarak önceliğimiz, her zaman müşterilerimizin ihtiyaçları. Bu nedenle de projelerimiz arasında bu yıl müşterilerimize uçtan uca izlenebilirlik sunmak var.”
Uygar Uşar, şirket olarak en önemli kabiliyetlerinin müşterilerinin depolama ve her alandaki lojistik ihtiyaçlarını uzman kadrolarıyla kurgulayarak terzi işi lojistik çözümler üretmek olduğunu ifade ediyor: “Bu noktada da yazılım teknolojileri değişimi ile özellikle müşterilerinin iş takip sistemleriyle konuşan, entegrasyon kabiliyeti yüksek yazılım teknikleri hayata geçiriliyor. Bu çerçevede de, 2023’te TÜBİTAK tarafından onaylanan 2 projemizle giriş yaptığımızı gururla söylemem gerek.”
Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan bir marka olarak her yıl büyüme oranlarını bir önceki yılın üstüne taşımayı hedeflediklerini söyleyen Uşar, 2023 hedefleri hakkında şu bilgileri veriyor: “Proje ve yatırımlarımızı belirli başlıklarda toplamış bulunuyoruz. Tüm birimlerimizle iş ortaklığı yaklaşımı içerisinde çalışan İnsan Kaynakları organizasyonumuzda devam eden çok sayıda projemiz mevcut. Operasyonel planlarımızı desteklemek üzere e-ticaret ekosistemi dahil tüm sektörlerin ihtiyaçlarına dönük depolama arz kapasitemizin arttırılması için proje ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Depolama ve taşıma çözümlerimizin, ‘Green Deal-Yeşil Mutabakat’a tam uyumlu olmasına önem veriyoruz. Bilindiği gibi, şirketimizin en önemli özelliklerinden biri, proje bazlı terzi dikimi entegre lojistik çözümler geliştirme konusundaki uzmanlığı. Büyüme ve yatırım sürecimizi bu temel faktörün üstüne kurguluyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557