banner565

banner472

2023’te ödemeler dünyasına yön veren 5 trend

Visa, 2023 için ödemeler dünyasındaki 5 trendi açıkladı. 

ÖNEMLİ NOTLAR 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:32
19730
2023’te ödemeler dünyasına yön veren 5 trend

1) Tüm dünyada hem turistik hem iş amaçlı seyahatler geri geliyor: 2022 boyunca, karantina şartlarının kalkması ve sınırların yeniden açılmasıyla hareketlenen seyahat sektöründe, 2023’te Asya-Pasifik bölgesinde de pandemi önlemlerinin azalması ile bu yükseliş trendinin artarak sürmesi bekleniyor.
2) Tüketiciler daha sürdürülebilir davranışları seçme konusunda bilinçli: 2023’te tüketicilerin sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile ilgili hassasiyetleri ön plana çıkması öngörülüyor. Skift ve McKinsey tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dünya genelinde seyahat edenlerin yüzde 40’ı karbon nötr uçak biletleri için en az yüzde 2 daha fazla bedel ödemeyi kabul ederken, gerçekte bu kişilerin sadece yüzde 14’ü niyetlerini eyleme dönüştürebiliyor.
3) B2B ödemelerde 3.0 dönemine geçiş: B2B (ticari) ödemelerdeki gelişmelerin ise yeni bir dijital dönüşüm dalgasını tetiklemesi bekleniyor. Bu yeni dönemde B2B alanında ödemelerin dijitalleşmesi, bu alanda mobil ödemelerin yaygınlaşması ve bunların sonucunda e-ticarette kurumsal satın almaların artması da beklentiler arasında yer alıyor.
4) Kripto kışını üreterek geçirenler: Kripto piyasalarında volatilitenin damga vurduğu geçen yıldan bu yana süregelen ‘kripto kışı’ süresince, kurgusu zayıf olan yapılar piyasalardan silinirken, ölçülü ve kurallara uyumlu yaklaşımlarla yeni teknolojik gelişmelere odaklanan oyuncular hem işletmeler hem de tüketiciler için anlamlı olan web3 çözümleri inşa etmeye devam edecek.
5) Dolandırıcılıklar ‘hibrit’ bir dünyaya adapte oluyor: Ortaya çıkan belki de en yeni tehditlerden biri, sentetik kimlik olarak da tabir edilen, sahtecilerin farklı kimlik bileşenlerinden oluşturdukları yeni kişilikler. Bu bağlamda güvenlik önlemlerini önceliklendirecek kaynak ve bilgiye sahip olmayan küçük işletmelerin hedef olmayı sürdürmesi öngörülüyor.
Visa Güney Avrupa Danışmanlık ve Analitik Başkanı Sertan Şener, “Artık tüketicilere rahat ve aynı zamanda güvenli bir alışveriş deneyimi sunulmasında dijital ödemeler daha da kritik rol oynuyor. Visa olarak gitgide dijitalleşen bir dünyada artan siber tehditlere karşı da en yüksek düzeyde güvenlik sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner557