banner565

banner472

banner458

banner457

Kullanıcılar mobil cihazlar üzerinden avlanıyor

HP, bilgisayar korsanlarının QR kodlu kimlik avı kampanyalarındaki artış da dahil olmak üzere saldırı yöntemlerini çeşitlendirdiğini gösteren en son üç aylık HP Wolf Security Tehdit Öngörüleri Raporu’na göre; HP Wolf Security, tespit araçlarından kaçan bilgisayarlardaki tehditleri izole ederek, hızla değişen siber suç ortamında siber suçlular tarafından kullanılan en son teknikler hakkında özel bir içgörüye sahip oluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:26
21649
Kullanıcılar mobil cihazlar üzerinden avlanıyor

HP Wolf Security müşterileri bugüne kadar 25 milyardan fazla e-posta ekine, web sayfasına tıklamış ve hiçbir ihlal bildirilmeden dosya indirmiş bulunuyor.
QR tarama dolandırıcılığının yükselişi: HP, Ekim 2022’den bu yana neredeyse her gün QR kodu ‘tarama dolandırıcılığı’ kampanyalarına tanık oldu. Bu dolandırıcılıklar, kullanıcıları mobil cihazlarını kullanarak bilgisayarlarından QR kodlarını taramaları için kandırıyor ve böylece potansiyel olarak bu tür cihazlarda daha zayıf kimlik avı koruması ve tespitinden yararlanıyor. QR kodları kullanıcıları kredi ve banka kartı bilgilerini isteyen kötü niyetli web sitelerine yönlendiriyor. Dördüncü çeyrekteki örnekler arasında, ödeme isteyen paket teslimat şirketleri gibi görünen kimlik avı kampanyaları da yer aldı.

Yorumlar (0)
banner557