banner565

banner472

banner458

banner457

Müşteri sadakatinin anahtarı: Genişleyen ödeme seçenekleri

Mastercard’ın hem global perakende sektörü hem de tüketicilerin içgörülerini analiz ettiği Mastercard Global Ekonomi Enstitüsü’nün 2023 Perakende Trendleri Raporu’nda; yükselen küresel enflasyona rağmen, birçok tüketicinin, seyahat ve yeme-içme alışkanlıklarını sürdürebilmek için günlük hayattaki bazı harcamalarını kıstığını ortaya koyuyor.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:26
21667
Müşteri sadakatinin anahtarı: Genişleyen ödeme seçenekleri

Araştırmaya göre artan gıda enflasyonu, tüketicileri günlük gıda alışverişinde daha uygun fiyatlı mağaza ve markalara yöneltiyor. Lüks tüketim olarak adlandırabileceğimiz mobilya, elektronik ve giyim ürünlerinde ise tüketiciler harcamalarını daha kısıtlı tutuyor ve alışverişlerini e-ticaret kanallarıyla yapmayı tercih ediyor.
Raporda, 2023’te seyahat ve deneyim harcamalarının toplam tüketici harcamalarındaki payının artacağını gösterirken, lüks tüketim payının düşeceği öngörülüyor.
Rapor, e-ticaret yaygınlaşmadan önce ve mağaza içi ödemelerin ağırlıkta olduğu dönemde ödemelerin yalnızca kart veya nakit olarak yapıldığı ifade edilirken, günümüzde hem e-ticaret hem QR kod ile ödeme hem de mağazaların sunduğu özel küçük montanlı kredilerle ödeme seçeneklerinin genişlediğini gösteriyor. Bu nedenle farklı ödeme seçenekleri sunabilme yeteneğinin, 2023’te perakendeciler için müşteri sadakatini artırmanın anahtarlarından birisi olduğuna dikkat çekiliyor.

Yorumlar (0)