banner565

banner472

Visa’dan ‘Dönüşüm Ekonomisi’ modeli

Visa’nın Avrupa genelinde 8.000 tüketici ve 2.000 KOBİ katılımı ile yaptırdığı son pazar araştırması, Avrupa pazarlarında süregelen hayat pahalılığı ve iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle insanların mevcut alışveriş alışkanlıklarını yeniden değerlendirdiklerini, ürün ve hizmet alıp satmak için daha sürdürülebilir yöntemler aradıklarını ortaya koyuyor.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.05.2023, 00:01 24.05.2023, 09:25
19596
Visa’dan ‘Dönüşüm Ekonomisi’ modeli

Visa sürdürülebilirlik yönünde yapıcı adımlar atmak isteyen kişi ve işyerleri için Dönüşüm Ekonomisini ve bu kavram kapsamında tanımlanan 6 ekonomik faaliyeti öneriyor: Kirala, yeniden doldur, tamir et, yeniden dağıtıma sok, ikinci el sat ve kullanım ömrü tamamlandığında iade et.
Visa Güney Avrupa Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen, “Hepimizin evi olan Dünya hakkında daha fazla farkındalık yaratmak, insanları daha sürdürülebilir davranışlara davet etmek üzere Nisan ayı ‘Dünya Ayı’ olarak benimsenmiş durumda. Visa olarak biz de etik, sorumlu ve sürdürülebilir davranışlarla hareket etmek, tüm adımlarımıza sürdürülebilirliği dahil etmek için gayret gösteriyoruz. Tüketime dayalı bir ekonomiden döngüsel ve kendini yenileyen bir ekonomiye geçiş başlı başına bir dönüşüm anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner557