banner565

banner472

banner458

banner457

Ankara Büyükşehir’den OSB’lere Ortak Proje Çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye bürokratlarıyla birlikte Başkent genelinde faaliyet gösteren 13 Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yöneticileriyle bir araya geldi.

OSB 01.08.2020, 00:01 28.08.2020, 10:09
19433
Ankara Büyükşehir’den OSB’lere Ortak Proje Çağrısı

Görüşmeye; Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ASO 2. Ve 3. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Yülek, ASO 1. OSB Başkanı Mehmet Niyazi Akdaş, ASO 2. ve 3. OSB Başkan Vekili Mete Çağlayan, Ankara İvedik, Anadolu, Ankara Dökümcüler, Çubuk Hayvancılık İhtisas, Başkent, Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Başkanları da katıldı. Toplantıda, Ankara’da istihdamın geliştirilmesi, sanayi üretiminin artırılması ve OSB'lerle ilgili talepler masaya yatırıldı.
Sanayicilerin taleplerini dinleyen ve her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Yavaş, Başkent sanayisinin gelişmesi ve istihdamın artması için işbirliğine hazır olduklarını söyledi: “Ankara’da yatırımlara ve işgücüne katılımın artmasını sağlayan projelere öncelik vermek istiyoruz. Sanayicilerimizle ortak projelere imza atmayı arzuluyoruz” dedi.
Asfalt seferberliği: Başkan Yavaş, Pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Başkent'te önemli bir asfalt seferberliği başlattıklarını da anlattı: “OSTİM, İvedik ve Siteler gibi noktalara büyük ölçüde asfalt serildi. Gelirlerimizde yüzde 70’e yakın düşme var. Buna karşılık enerjide, elektrikte bize hiçbir erteleme yapılmadı. Belediyenin gelirleri azaldı ama giderlerini hiç durdurmadılar. Tüm bunlara rağmen asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Yorumlar (0)