banner565

banner472

banner458

banner457

ASO 1. OSB’de; Yerli ve milli ekskavatör üretildi

ASO 1.OSB üyesi Hidromek, dünyanın ilk elektrikli ve lastik tekerlekli yerli ve milli ekskavatörünün üretimini gerçekleştirdi.

OSB 01.09.2020, 00:01 29.09.2020, 10:09
19412
ASO 1. OSB’de; Yerli ve milli ekskavatör üretildi

Hidromek HICON ailesinin ilk üyesi HICON 7W, akıllı, ekonomik ve çevre dostu bir elektrikli şehir ekskavatörü olarak geliştirildi. Yüzde 100 elektrikli motora ve bataryaya sahip HICON 7W’da hidrolik sistem de buna göre tasarlandı. Enerjisini yeni nesil lityum-ion bataryalarda depolayan, sıfır emisyonlu, kompakt boyutlarıyla çevresel etkiyi azaltan HICON 7W’nin, şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabilecek. Tek şarjla 8 saat kullanılabilecek HICON 7W, araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3.5 saatte tam şarj olabilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hidromek firmasının ürettiği yerli ve elektrikli Ekskavatör’ü ilk kez kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Gebze’deki TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri’nin açılış töreni öncesi, 2016’dan bu yana TÜBİTAK’ın desteğiyle geliştirilen Hidromek HICON 7W’yi inceledi. İncemelere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozkurt da katıldı.
Erdoğan,”Hidromek firmamızın ekskavatörünü kullanarak bir iftihar vesilemizi gördük. Dünyada ilkler arasında yer alan Hidromek firmamız bizim iftihar vesilemizdir. Bizler de gerek ülkemizde gerek dünyada tanıtımını yapacağız” dedi.
ASO 1. OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalık, “Dünyanın ilk elektrikli ve lastik tekerlekli yerli ve milli ekskavatörünü üreterek Türkiye’yi gururlandıran Bölge üyemiz Hidromek çok büyük bir başarıya imza attı” dedi.

Yorumlar (0)
banner557