banner565

banner472

banner458

banner457

BETA Kimya’dan 1.7 milyar TL’lik dev yatırım

BETA Kimya A.Ş., yüksek katmadeğerli sanayi yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 1.7 milyar TL’lik yatırımla yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan BETA KİMYA GEBKİM KAMPÜSÜ, 50 bin m² üzerine kurulu 35 bin m²’lik kapalı fabrika alanıyla Orta Doğu ile Doğu Avrupa’nın en büyük yapıştırıcı ve tutkal üretim tesisi olacak.

OSB 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:26
24674
BETA Kimya’dan 1.7 milyar TL’lik dev yatırım

Yıllık 150 bin ton üretim kapasitesiyle 10 farklı kategoride 200’den fazla ürünün üretim üssü olacak BETA KİMYA GEBKİM KAMPÜSÜ’nde, yüksek katmadeğerli PUR Hotmelt Yapıştırıcılar ile birlikte silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünleri de Türkiye’de ilk defa yerli ve milli olarak üretilecek.
Açılış, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Koceali Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, BETA Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İKMİB Başkanı Adil Pelister, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve GEBKİM Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın katılımıyla gerçekleşti.
Bakan Kacır; “Kampüsümüz, çevreci üretim anlayışıyla ekonomimizin yeşil dönüşümüne katkı sunacak” dedi.
Başkan Varank, “BETA KİMYA GEBKİM KAMPÜSÜ’nün yeni istihdam imkanları oluşturacağını söyledi.
Pelister, “Uzun zamandır ülkemizin yurt dışından ithal ettiği PUR Hotmelt yapıştırıcıların yanı sıra silanla termine edilmiş poliüretan yapıştırıcı ve dolgu ürünlerini de Türkiye’de ilk defa üretme gururunu yaşayacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557