banner565

banner472

banner458

banner457

OSB’lere Eşarj yüksek hızlı şarj istasyonları kuracak

67 bin fabrikanın üretim yaptığı Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB’lere) elektrikli araçlar için yüksek hızlı sarj istasyonları kurulacak. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı.

OSB 01.06.2023, 00:03 21.06.2023, 11:08
13336
OSB’lere Eşarj yüksek hızlı şarj istasyonları kuracak

İmzaları OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay tarafından atılan protokole göre; OSB’ler elektrikli sarj istasyonları için yer sağlayacak, istasyonların tüm kurulumları ise yüklenici firma Eşarj tarafından yapılacak. Kurulacak istasyonların tamamı Türkiye’nin akıllı cihazı TOGG uyumlu olacak.
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK olarak çalışmalarını OSB’leri üretiminin yanı sıra, dijitalleşme ve teknolojik dönüşümde de öncü hale getirmek hedefiyle yürüttüklerini ve işbirliği protokolünün de bu hedeflerine katkıda bulunacağını söyledi: “Protokolle hedefimiz; 81 ilimizdeki tüm OSB’lerimize, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı TOGG uyumlu yüksek hızlı sarj istasyonları kurmak. OSB’lerimizdeki yüksek hızlı şarj istasyonlarından hem OSB içindeki işletmelerimiz hem de vatandaşlarımız faydalanabilecek. Bu istasyonlar, OSB müdürlüklerimiz tarafından işletilecek. İstasyonların kurulmasına ilişkin tüm lisans, ruhsat, sigorta işlemleri ve abonelik işlemleri Eşarj tarafından ücretsiz sağlanacak. İstasyonlarla ilgili de 7/24 müşteri hizmetlerinden destek alınabilecek. 24 saat kesintisiz hizmet verecek istasyonlarda 2 araç aynı anda şarj edilebilecek.”
Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Eşarj olarak 60’ın üzerinde şehirde; 400’den fazlası yüksek hızlı (DC) olmak üzere 600 adede yakın istasyon, 1.000’in üzerinde soket ve 40 MWh’in üzerinde kurulu güce sahibiz. İşbirliği, ilk etapta faal 272 OSB’yi kapsamakla beraber önümüzdeki dönemde devreye alınacak yeni bölgeleri de kapsayacak” dedi.

Yorumlar (0)
banner557