banner565

banner472

banner458

banner457

OSTIM OSB Başkanı Orhan Aydın: “Üretimin devam etmesi hayati”

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM olarak uzun süredir yürüttükleri dijitalleşme, uzaktan eğitim,

OSB 01.07.2020, 00:18 29.07.2020, 20:44
18677
OSTIM OSB Başkanı Orhan Aydın: “Üretimin devam etmesi hayati”

uzaktan toplantı, sanal ortamlarda ticaret ve fuarlar, e-ticaret çalışmalarına bu süreçte de devam ettiklerini belirterek, organizasyonları ertelemeden; toplantılarını sanal ortamda yapmaya devam ettiklerini, sanal ortamda sipariş alıp üretim yapma konusunun da en öncelikli gündemlerinden bir tanesi olduğunu anlattı.
Orhan Aydın, OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan Dış Ticaret Koordinatörlüğü’nün faaliyetleriyle; yeni ve alternatif pazarları keşfetmeyi, böylece firmaların ihracatını artırmayı hedeflediklerini aktardı: “Uluslararası fuarlara katılım konusunda özelikle Dış Ticaret Koordinatörlüğü’müzün organizasyonlarıyla firmalarımızı Ticaret Ataşelerimizle buluşturuyoruz; ülkeler bazında yeni dünyada ticareti nasıl yapabileceğimizi, ülkelerin fırsatlarından ve imkânlarından nasıl yararlanabileceğimizi değerlendiriyoruz. Çok yararlı oldu, bu etkinliklere devam ediyoruz.”
Aydın, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi’nin (OSSA); T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve T.C. Ticaret Bakanlığı destekleriyle, 2 yılda bir düzenlediği Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri’nin (ICDDA) bu yıl beşincisinin 13-15 Ekim 2020’de, Ankara’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
OSTİM’de üretimin hemen hemen hiç aksamadığını belirten Aydın, COVID-19’a karşı dikkatli ve bilinçli kesimlerin başında üreticilerin geldiğini vurguladı: “Üretimin devam etmesi herkes için hayati olduğundan; üreticiler hem çalışanları, hem çevreye duyarlılık, hem de başkalarına zarar vermeme açısından kurallara azami dikkati ve özeni gösterdiler. İşletmelerimiz, çalışanlarının sağlığını ön planda tutup, tedbirleri alarak üretimlerini sürdürdüler.”
Aydın, “COVID-19 mücadelesinde OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi koordinatörlüğünde, KOBİ’lerimiz milli yeterlilik testini üstün başarıyla geçti. OSTİM Korona Koordinasyon ve Destek Merkezi (KORDEM) ile yetenekler bir araya geldi. Yaklaşık 80 civarında firma, kurum, kuruluş ve OSTİM Teknik Üniversitesi’ni dahil ettik. Sorunlar, ihtiyaçlar KORDEM’e bildirildi. Böylece daha kolay ve hızlı bir etkileşim sağlandı” dedi. 

Yorumlar (0)