banner565

banner472

banner458

banner457

OSTİM OSB’de dış ticaret eğitiminde mezuniyet heyecanı

OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen İŞKUR destekli Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı’nda eğitimlerini tamamlayan 23 dış ticaret uzmanı adayına sertifikaları törenle verildi.

OSB 01.01.2020, 08:00 30.01.2020, 08:58
11008
OSTİM OSB’de dış ticaret eğitiminde mezuniyet heyecanı

8 Temmuz-15 Ekim 2019 tarihleri arasında süren programla adaylar, 60 saat ders, 15 saat uygulamalı eğitim aldı. Çoğunluğu, çeşitli üniversitelerin dış ticaret bölümlerinden yeni mezun olan öğrencilerden 10 kişi, eğitim sürecinde OSTİM’deki firmaların dış ticaret departmanlarında işe başladı.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, gençlere iş bulma ve dış ticareti öğretme, firmalara da dış ticaret departmanı çekirdeğini oluşturma gibi birçok başlığı bir araya getirerek, faydalı bir modeli hayata geçirdiklerini dile getirdi: “Bunu da İŞKUR’dan bir destek alarak gerçekleştirdik. OSTİM Teknik Üniversitesi’ndeki eğitim modeli de bu.” OSTİM Dış Ticaret Koordinatörü Dr. Meral Gündüz adayların istihdamı konusunda da İŞKUR ile işbirliği yaptıklarını ve programı yapabilmek için OSTİM’in bütün imkanlarını seferber ettiğini söyledi. OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM’in doğal bir sanayi ekosistemi olduğunu belirterek, programın bölgeye katkı vereceğini ifade etti. Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, OSTİM’in, Türkiye’nin güvenliğinde ve ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı ve dış ticaret eğitimi alan adayları tebrik etti.

Yorumlar (0)