banner565

banner472

banner458

banner457

OSTİM Teknopark, Antalya OSB Teknopark’ın mentoru oldu

Ostim Teknopark A.Ş. Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi (Antalya OSB) Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletim A.Ş. arasında Mentör-Mentee Eşleştirme Programı Protokolü imzalandı.

OSB 01.10.2019, 08:00 25.10.2019, 09:30
13822
OSTİM Teknopark, Antalya OSB Teknopark’ın mentoru oldu

OSTİM OSB Yönetim Binası’nda bağıtlanan protokolü; Antalya OSB ve Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve OSTİM OSB ve Ostim Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın imzaladı.
Törene Bahar ve Aydın’ın yanı sıra OSTİM OSB Yönetim Kurulu Üyesi Behzat Zeydan, Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ergin Civan, Antalya OSB Bölge Müdürü, Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Metin, OSTİM OSB Bölge Müdürü ve Ostim Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Adem Arıcı, OSTİM Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, Antalya OSB Teknopark Genel Müdürü Dr. Aylin Tümay ve Ostim Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar katıldı.
Protokolle; iki şirket işbirliği içerisinde bilgi ve birikimlerini paylaşacak, saha ziyaretleri gerçekleştirecek. Ortak farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmeti sunabilecek. Uzmanlık alanlarına göre taraflar arasında karşılaştırma yapılabilecek ve örnek uygulamalar yerinde incelenebilecek. Ortak proje başvurusuna da yer veren protokol, ihtiyaç olması halinde diğer tarafın onaylaması durumunda uzman havuzundan faydalanabilme imkanı sağlıyor. Teknoparklar; üniversite-sanayi işbirliği ve protokoller kapsamında proje pazarı, eşleştirme etkinliği, sergi, fuar vb. çeşitli etkinlik faaliyetlerini de ortak olarak düzenleyebilecek.
“Antalya OSB’ye açık çek veriyoruz”: Orhan Aydın, “OSTİM aynı zamanda Antalya OSB’nin kullanımına sunulmuş bir yapı olarak açık çek veriyoruz Başkanımıza. Yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman emirlerindeyiz. Bu işbirliğimizin de kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. OSB’lerin Türkiye sanayisinin lokomotif gücü olduğunu vurgulayan Ali Bahar, Antalya OSB’de kuracakları teknopark konusunda OSTİM ile bir mentör-menti protokolü imzaladıklarını kaydetti. Konuklar daha sonra Ostim Teknopark’ın Turuncu, Bronz ve Turkuaz Binalarında incelemelerde bulundu, OSTİM Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yorumlar (0)