banner565

banner472

banner458

banner457

Sera Gazı Azaltılması ile ilgili istişareler yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın düzenlediği ‘İklim Şurası Sera Gazı Azaltım 1 Komisyonu’ toplantısına paydaş kurum olarak Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) da katıldı.

OSB 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:36
18813
Sera Gazı Azaltılması ile ilgili istişareler yapıldı

Enerji, sanayi ve ulaştırma sektörlerinin ele alındığı Sera Gazı Azaltılması ile ilgili bilgilendirmeler ve istişareler yapılan toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Daire Başkanı ve aynı zamanda Komisyon Başkanı Dr. Abdullah Buğrahan Karaveli, dünya genelinde enerji alanında yapılan çalışmalar ve tüketimlere ilişkin bilgiler verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Azaltım Politikaları Daire Başkanı ve aynı zamanda Komisyon Koordinatörü Tuğba Dinçbaş ise düzenlenecek İklim Şurası ile ilgili hedefleri anlattı.
Türkiye’nin 2053 net sıfır karbon emisyon hedefi ve yeşil kalkınma politikası doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2022 Şubat sonunda ‘İklim Şûrası’ gerçekleştirilmesi planlanıyor. Şura öncesi ise farklı sektörlere yönelik temel politikaların belirlenmesi ve yol haritasının oluşturulması amacıyla Şura’ya yönelik komisyon toplantıları organize ediliyor.

Yorumlar (0)
banner557