banner565

banner472

banner458

banner457

Üniversite–sanayi işbirliği sera sistemlerine çağ atlattı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri ile Akdeniz Üniversitesi akademisyenlerinin geliştirdiği yeni nesil sera sistemi ile yüzde 60’a varan maliyet avantajı, Öngerilmeli Betonarme Direklerin Sera ve Örtü Sistemlerinde Uygulanması Projesi ile örtü altı tarım faaliyetlerinde ürün çeşitliliği ile yüzde 30’a yakın verimlilik artışı sağlanacağı aktarıldı.

OSB 01.08.2023, 00:03 24.08.2023, 09:26
14715
Üniversite–sanayi işbirliği sera sistemlerine çağ atlattı

Tasarım Çelik firmasının kurucu ortakları Fatih İncir ve Cenani Yılmaz ile Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ferhat Erdal, inovatif bir projeyi, başarıyla hayata geçirdi. İncir, projenin TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini söyledi.
9 metre uzunluğa sahip öngerilmeli betonarme direkler üretebildiklerini ifade eden Doç.Dr. Erdal, “9 metrelik betonarme direkler sayesinde geleneksel seralara oranla çok daha yüksek yeni nesil sera kurumları yapılabilecek” dedi. Yılmaz, Türkiye’deki örtü altı üretimin Avrupa ülkelerine oranla çok düşük olduğunu aktardı. Antalya OSB ile Antalya TSO Başkanı Ali Bahar, “Üniversite-sanayi iş birliğinin ülkemize sağlayacağı katma değeri de gözler önüne seren bir çalışma oldu” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557