banner565

banner472

banner458

banner457

VLP aşısı faz aşamasına hazırlanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK’ın COVID-19 Türkiye Platformundaki bazı aşı ve ilaç projelerinin toksisite testlerinin yapıldığı laboratuvardaki çalışmaları yerinde inceledi.

OSB 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:46
20899
VLP aşısı faz aşamasına hazırlanıyor

ODTÜ Teknokent OSTİM Merkezi’ndeki Kobay Deney Hayvanları Laboratuvarı AŞ’yi ziyaret eden Varank, şirketin kurucusu Veteriner Hekim Begüm Buğdaycı Açıkkol’dan yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
Bakan Varank, Kobay AŞ’nin Türkiye’nin ilk özel sektör GLP (iyi laboratuvar uygulamaları) sertifikalı laboratuvarı olduğunu söyledi. Varank, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen virüs benzeri parçacıklara (VLP) dayalı inovatif aşı çalışmalarından birinin toksisite testlerinin yapıldığı tesisi ziyaret etti. Aşının Faz-1 çalışmalarına geçilmesi için bu testlerin ara sonuçlarının çıkması gerektiğini belirten Varank, “İnşallah planladığımız şekilde bu ay sonunda veya Şubat ayının başında bu test sonuçlarının olumlu olmasıyla, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) da onayıyla Türkiye’de bir aşı çalışması daha faz aşamasına geçmiş olacak” dedi.

Yorumlar (0)
banner557