banner565

banner472

banner458

banner457

 Yerli metro aracında OSTİM’e güven tam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve belediye yöneticileri, OSTİM Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti.

OSB 01.08.2020, 00:01 28.08.2020, 10:06
19292
 Yerli metro aracında OSTİM’e güven tam

Başkan Yavaş, OSTİM’le birlikte yapılabilecek projeler konusunda OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Yülek ve OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı ile işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Yavaş, ziyaretinin devamında OSTİM Teknik Üniversitesi’nin laboratuvarlarında, öğretim görevlileri tarafından eğitim imkanları konusunda bilgilendirildi.
Yerli şartı mutlaka koyulacak: Belediye olarak OSTİM’i desteklediklerini kaydeden Yavaş, bölge firmaları ve kümelenmelerin kabiliyet ve yeterliliklerine işaret etti: “Metro ön yeterlilik ihalesine yerli firma şartı koyduk. Projesi yapılacak, proje yapıldıktan sonra da yapım aşamasına geldiği zaman da mutlaka yerlilik şartı koyacağız. Çünkü OSTİM bunu başarabilecek kapasitede bir yer.”
Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) kent ekonomisi için önemine dikkat çeken Mansur Yavaş, belediye olarak OSB’lerin ihtiyaç duyduğu hizmetleri sağlamaya devam edeceklerini, istihdam taleplerinin karşılanmasında da OSB’lerle birlikte hareket ettiklerini söyledi.
“Metronun tamamını yapan firmalar var”: Orhan Aydın, yaklaşık 10 yıl önce rahmetli Prof.Dr. Sedat Çelikdoğan’ın öncülüğündeki proje ile Ankara metrosunun 200’den fazla parçasını yerlileştirdiklerini anlattı. Metronun tamamını yapan yerli ve milli markaların bile çıktığını aktaran Aydın, belediyelerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında, Ankara’nın, üniversite, sanayi, teknopark ekosistemine dikkat çekti.
“Ankara şirketlerinin dünyaya açılmasının öncüsü olun”: Rektör Yülek, “Ankara sanayisinin dünya sanayisi haline gelmesi, sizin önderliğinizde olması lazım. Her belediye başkanımız için de bu geçerli” mesajını verdi.

Yorumlar (0)