banner565

banner472

banner458

banner457

BAE ile inovasyon anlaşmaları imzalandı

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı kapsamında DEİK tarafından düzenlenen Türkiye-BAE İş Forumu’nda ‘DEİK ile Abu Dhabi Ekonomik Kalkınma Departmanı’, ‘Yıldız Teknopark ile Sharjah Araştırma Teknolojisi ve İnovasyon Parkı (SRTIP)’ ve ‘Sharjah Araştırma Teknolojisi ve İnovasyon Parkı (SRTIP) ile World Business Angel Forum (WBAF)’ arasında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

PAZAR/ÜLKE 01.12.2023, 00:07 19.12.2023, 12:37
15735
BAE ile inovasyon anlaşmaları imzalandı

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri İş Forumu’nun kapanış oturumunda konuşan T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat; “İki ülke arasında geçen yıl 10 milyar dolarlık ticaret hacmimizi sevinçle karşılarken bu yıl 9 ayda 14 milyar doları geçmiş durumdayız. Bundan sonraki hedefimiz 5 yıl içinde 25 milyar dolarlık ticarete ulaşmak. Yatırımcılarımız Birleşik Arap Emirlikleri’nin ekonomisinde petrolden başka diğer alanlarda da çeşitlendirme çalışmaları çerçevesinde yakından ilgileniyor. Müteahhitlik şirketlerimizin Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2030 Vizyon Projeleri’nde rekabetçi fiyatlar ile yapacakları çok kaliteli işler var” açıklamasını yaptı.
BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Ahmed al Zeyoudi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayarak, “İki ülkenin üretim ve hizmet sektöründe, dünya ticaretinde son derece önemli işbirlikleri söz konusu ve BAE’nin en iyi 10 ticari ortağından bir tanesi Türkiye. BAE, bizim rehberliğimizde Türkiye’yi ekonomik, ticari ve yatırım olarak son derece önemli bir partner olarak görüyor” diye konuştu.
BAE’nin Türkiye Özel Temsilcisi Sultan bin Saeed Al Mansoori; “BAE, Türkiye’ye yönelik 50 milyar dolarlık bir yatırım projeksiyonu oluşturmuş durumda. Altyapı, savunma, yenilenebilir enerji, hizmet ve daha pek çok farklı sektörde yeni işbirliklerine imza atmak istiyoruz” dedi.
DEİK Başkanı Nail Olpak şöyle konuştu: “Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması (KEOA) ve Forum’da protokolü imzalanan Türkiye-BAE Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı sayesinde ikili ticari ilişkilerimizin yeni bir boyut kazanacağını düşünüyoruz.”
Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odası CEO’su Ahmed Khalifa Al Qubaisi ise BAE’nin 2022’de 10 milyar dolarlık bir yatırım fonunu Türkiye’de oluşturma kararı aldığına dikkat çekti.

Yorumlar (0)
banner557