banner565

banner472

banner458

banner457

“Diyalog zeminiyle, somut adımlar göreceğiz”

Türkiye-Avusturya İş Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Avusturya Çalışma ve Ekonomi Bakanı Martin Kocher, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

PAZAR/ÜLKE 01.11.2023, 00:03 27.11.2023, 08:50
24692
“Diyalog zeminiyle, somut adımlar göreceğiz”

Bakan Kacır, Avusturya ve Türkiye’nin üretim ve yatırım ekosistemini karşılıklı genişletmeleri için Gümrük Birliği ve vize muafiyetinin en kritik iki alan olduğunu belirterek, “Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında son dönemde oluşan diyalog zeminiyle, bu iki kritik alanda somut adımlar göreceğiz” dedi.
Bakan Kacır, şunları söyledi: “2023’ün ikinci çeyreğinde, OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ülke olduk ve G20 ülkeleri arasında üçüncü sırada yer aldık. Güneş paneli, beyaz eşya, düz cam ve çimento üretiminde Avrupa’da birinci ülkeyiz. Askeri insansız hava aracı üretiminde ise dünya birincisiyiz. Girişimcilik ekosistemimiz Avrupa’nın parlayan yıldızı olarak tanımlanmakta. Bugün, 7 Türk ‘unicorn’una veya kendi tabirimizle 7 ‘turcorn’a ulaşmış durumdayız. 101 Teknoparkımız; 9 bin 700’den fazla şirkete evsahipliği yaparken, bin 600’den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezimizle, 221 bin Ar-Ge personelimizle, büyük bir teknoloji ekosistemi inşa ettik.”
Uçarmak; Türkiye’nin Avusturya’daki yatırımları daha çok küçük ölçekli yatırımlardan oluşurken, Avusturya’nın Türkiye’deki yatırımları daha büyük ölçekli, yüksek teknoloji öngören yatırımlardan oluşuyor. Bu güzel bir şey” diye konuştu.
Olpak, Türkiye ve Avusturya arasındaki ekonomik ilişkilerin dünya dinamiklerine uygun bir gelişim içerisinde ve birbirini tamamlar nitelikte olduğuna işaret etti.

Yorumlar (0)
banner557