banner565

banner472

banner458

banner457

İsveç şirketleri Türkiye’nin yeşil dönüşümüne katkı sağlıyor

İsveç şirketlerinin Türkiye’deki yeşil dönüşüme katkı sunmalarını hedefleyen, İsveç ile Türkiye arasındaki işbirliği fırsatlarını ele alan ‘Pioneering Green Transition in Türkiye/ Türkiye’nin Yeşil Dönüşümünde Öncü Bir Partner’ raporu açıklandı

PAZAR/ÜLKE 01.12.2022, 00:01 23.12.2022, 12:31
24793
İsveç şirketleri Türkiye’nin yeşil dönüşümüne katkı sağlıyor

ofis nakliyat, Geneva,sans-serif;">Rapor lansmanıyla birlikte, Kuzey ülkelerinin yeşil dönüşüm alanındaki birikimlerini ve inovatif yaklaşımlarını paylaşmak için hayata geçirdikleri Nordic Talks etkinliklerinin ikincisi de düzenlendi. ‘Pioneering Green Transition in Turkey/Türkiye’nin Yeşil Dönüşümünde Öncü Bir Partner’ başlığıyla, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleşen etkinlikte, Türkiye ve İsveç arasında yeşil dönüşüm alanındaki potansiyel işbirlikleri değerlendirildi.
Nordic Talks etkinlikleri kapsamında açıklanan ‘Pioneering Green Transition in Türkiye/ Türkiye’nin Yeşil Dönüşümünde Öncü Bir Partner’ raporu da İsveç’in çevresel sürdürülebilirliğe yaklaşımına, sürdürülebilirlik alanındaki öncü İsveç şirketlerinin Türkiye’de uygulanan sürdürülebilir teknoloji çözümlerine ve Türkiye’deki yeşil dönüşüme potansiyel katkılarına odaklanıyor.
İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, “İklim kriziyle mücadele, ancak global çapta döngüsel ekonomiye geçiş ve ülkeler arası iş birliğiyle mümkün. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları çok eskilere dayanan ve yeşil dönüşümünün öncülerinden olan İsveç şirketleri, bu alandaki yerel ve global birikimlerini, inovatif ve iklim dostu teknoloji çözümlerini Türkiye ile paylaşmaktan memnun” dedi.

Yorumlar (0)
banner557