banner565

banner472

Karşılıklı ticarette hedef; 15 milyar dolar

Ticaret Bakanlığı’nda, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmed Samir Saleh ve beraberindeki iş dünyası temsilcilerini ağırlayan Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Türkiye ve Mısır heyetleri olarak gelecek 5 yıl içinde karşılıklı ticarette yol haritası oluşturduklarını söyledi: “Bu çerçevede karşılıklı ticaret için 15 milyar dolarlık bir hedef belirledik.”

PAZAR/ÜLKE 01.09.2023, 00:01 21.09.2023, 10:22
20681
Karşılıklı ticarette hedef; 15 milyar dolar

Bakan Bolat, Türkiye ve Mısır arasında büyük işbirliği potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek, Afrika kıtasında Mısır’ın Türkiye’nin bir numaralı ticaret partneri olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık 10 milyar dolara yakın olduğunu aktaran Bakan Bolat, iki ülkenin ekonomik büyüklüğünün de toplamda 1 trilyon doları aştığını kaydetti.
Bolat, STA’nın ortak komitesinin teknik düzeydeki konuları ele almak üzere en kısa sürede Ankara’da toplantı yapacağını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının Mısır’da bugüne kadar 1.2 milyar dolar tutarında 27 proje üstlendiğini kaydeden Bakan Bolat, “Mısır’ın devam etmekte olan bazı mega projeleri de dahil olmak üzere, Türk müteahhitlerimizin Mısır’ın ihtiyaç duyduğu tüm altyapı ve üstyapı projelerinde kaliteli, teknik olarak yeterli ve rekabetçi fiyatlarıyla iş yapmaya istekli olduklarını belirtmekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Bakan Bolat, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere tüm Akdeniz havzasındaki sorunların çözümüne büyük katkı yapacağını belirterek, gelecek dönemde Mısır ve Türkiye’de iş çevrelerini biraraya getirecek çok sayıda iş forumlarının yapılacağını bildirdi.
Mısır Arap Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmed Samir Saleh, iki ülke arasındaki işbirliğini, yatırımı ve ticareti artıracaklarını belirterek, firmaların yaşadığı sıkıntıları gidermek, vizeleri kolaylaştırmak için Mısır hükümetinin önlem aldığını anımsattı.

Yorumlar (0)
banner557