banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Kazakistan’la hedef 10 milyar dolar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kazakistan Dijital Kalkınma, İnovasyon ve Havacılık Sanayi Bakanı Bagdat Mussin ve beraberindeki heyetle görüştü.

PAZAR/ÜLKE 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:58
13932
Kazakistan’la hedef 10 milyar dolar

Varank, “Daha önce dış ticaret anlamında koyduğumuz 10 milyar dolarlık bir hedef var. Bu hedefe ulaşmak için biraz yolumuz var. Şu anda 3 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz var ama bunu da birçok kanalı geliştirerek artıracağımıza inanıyoruz” dedi. Varank, Türkiye’deki teknopark ve start-up tecrübesini Kazakistan ile paylaşmayı önemsediklerini dile getirdi.
Bakan Mussin de gerçekleştirdikleri Bilişim Vadisi ziyaretiyle ilgili olarak Türkiye’de bilgi teknolojileri sektörünün salgın döneminde kendini kanıtladığını ve bu alanlarda işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.
Türkiye’den çıkan Trendyol ve Hepsiburada gibi dijital platformları da incelediklerini dile getiren Mussin, Türk mallarının Kazakistan’da iyi bilindiğini, dijital platformlarla işbirliğinin iki ülkenin ekonomik refahı için faydalı olacağını vurguladı.
Mussin, Bilişim Vadisi ziyaretlerinde Türkiye’nin Otomobili Togg’u da gördüklerini ifade ederek, “Onu çok beğendik. Öyle büyük ve inovatif projelerde yeni işbirlikleri başlarsa çok güzel olur” diye konuştu.
Görüşmede, iki ülke arasında ortak e-imza oluşturulması, Türk Devletleri Teşkilatı’na ait teknoparklar kurulması, Kazakistan’ın Dijital Devlet modeline geçişine ve dijital dönüşümüne Türkiye’nin verebileceği katkılar, bilişim sektörüne yönelik insan kaynağı yetiştirmeye yönelik işbirliği fırsatları, akıllı şehirler, uzay, standardizasyon ve metroloji alanlarında potansiyel işbirlikleri konuları ele alındı.

Yorumlar (0)