banner565

banner472

Türkiye Küba işbirliği artıyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK, Türkiye-Küba Yuvarlak Masa Toplantısı’nı, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Küba Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Ana Teresita Gonzalez, DEİK Başkanı Nail Olpak,  Küba Ankara Büyükelçisi Alejandro Francisco Diaz Palacios, DEİK/Türkiye-Küba İş Konseyi Başkanı Leyla İlhan Pamukçu ve Türk iş insanlarının katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirdi.

PAZAR/ÜLKE 01.03.2023, 00:01 27.03.2023, 09:29
21730
Türkiye Küba işbirliği artıyor

Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, 2022’de ticaret hacminin 51 milyon dolar seviyesine ulaştığını söyledi: “Küba Cumhurbaşkanı Díaz-Canel’in Türkiye ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanlarımız tarafından açıklandığı üzere ticaret hacmimizi 200 milyon dolarına çıkarmayı hedefliyoruz. Küba ile Türkiye arasında sağlık, tarım, yenilenebilir enerji, müteahhitlik hizmetleri ve turizm gibi alanlarda işbirliği potansiyelimiz var. Küba ile işbirliğimizi geliştirmeye önem veriyoruz.”
Bakan Yardımcısı Ana Teresita Gonzalez, “Türkiye’nin Küba 2030 sosyal kalkınma planına dahil olmasını istiyoruz” dedi.
DEİK Başkanı Nail Olpak, şunları kaydetti: “İkili ticaretimizin daha da geliştirilebilmesi  Küba tarafıyla yeni işbirliği alanlarının istişare edilmesi önemli. Küba denilince  sağlık ve biyomedikal sektörü akla geliyor. Yeni ortak projeler ile ikili ticari ilişkilerimizin daha büyük bir ivme ile atılım yapacağını düşünüyorum. Ayrıca, turizm, inşaat, tekstil ve gıda da hedef sektörlerimiz arasında yer alıyor. Dünyada kendisini kanıtlamış, tecrübeli müteahhitlerimiz de bu alanda beraber çalışmaya hazırlar.”
DEİK/Türkiye-Küba İş Konseyi Başkanı Leyla İlhan Pamukçuise, işlenmemiş elmas gibi gördükleri Küba’nın Türk iş insanları tarafından işlenmesini sağlamak amacıyla İş Konseyi’nin çalışmalarını yaptıklarını, turizm, inşaat, tekstil ve gıda sektöründe çalışmalar başlatıldığını, DEİK/Türkiye-Küba İş Konseyi olarak, bu yıl içinde Küba’ya bir İş Konseyi heyet ziyareti gerçekleştirmeyi planladıklarını anlattı.

Yorumlar (0)
banner557