banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye-Kuveyt Ticaret Heyeti Kuveyt’te

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından organize edilen Türkiye-Kuveyt Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Kuveyt’te gerçekleştirildi.

PAZAR/ÜLKE 01.12.2023, 00:07 19.12.2023, 12:37
15753
Türkiye-Kuveyt Ticaret Heyeti Kuveyt’te

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kuveyt’e gelen Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat’ın da yer aldığı programa, Kuveyt Sanayi ve Ticaret Bakanı Mohammed Othman Alaiban, Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO YK Üyesi Vehbi Canpolat ile tekstil ve konfeksiyon sektörlerini temsilen çok sayıda iş insanı katıldı.
İkili ticarette Türkiye’nin Kuveyt’e 673 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Bolat, “Kuveyt’in efsane havalimanı projesini bir Türk inşaat firmamız yapıyor. 427 Kuveytli şirket ülkemizde yatırım yapıyor. 2 milyar dolara yakın yatırımları söz konusu. Serbest Ticaret Anlaşması noktasında da Körfez İşbirliği Konseyi ile sürdürülen bazı temaslar var” dedi ve bu noktada da Kuveyt’in desteğini beklediklerini ifade etti.
Gültepe, Türkiye-Kuveyt Ticaret Heyeti’nin farklı sektörlerden 37 firma ve toplam 45 katılımcıdan oluştuğunu belirterek, Türkiye ve Kuveyt’in bu coğrafyada ağırlığı olan, sözü dinlenen iki önemli ülke olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
banner557