banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye ve Cezayir iş dünyası İstanbul’da buluştu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye ve Cezayir iş dünyasını daha fazla ticaret hedefiyle İstanbul’da bir araya getirdi. Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, DEİK Başkanı Nail Olpak, Cezayir Ticaret ve Sanayi Odası (CACI) Başkanı Tayeb Chebab, DEİK/Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak, Cezayir-Türkiye İş Konseyi Başkanı Djellal Serandi ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Cezayir İş ve Yatırım Forumu’nda, DEİK’in ev sahipliğinde düzenlenen ikili iş görüşmelerinde karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatları ele alındı.

PAZAR/ÜLKE 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:57
14324
Türkiye ve Cezayir iş dünyası İstanbul’da buluştu

Türk iş insanlarına yatırım çağrısında bulunan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, “Cezayir olarak ticaret ve yatırım alanlarında Türkiye ile her şeye açığız. Tarım, tekstil, makine ve diğer tüm sektörlerde işbirliğimizi artırmak istiyoruz. Cezayir büyük bir atılım içerisinde ve ekonomisi oldukça iyi seviyede. Savunma sanayi, denizcilik, tarım ve gıda gibi alanlarda birlikte çalışabiliriz. Bu konuda iş insanlarımız yatırım isterlerse de bütün kolaylıkları sağlayacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cezayir’i bir pazar olarak değil, bölgedeki en önemli ticaret ve üretim ortaklarımızdan biri olarak görüyoruz. ‘Geniş ürün yelpazesine sahip Tercihli Ticaret Anlaşması (TTA)’ hazırlıklarının tamamlanması, Organize Sanayi Bölgeleri konusunda tecrübe paylaşımının en kısa sürede gerçekleştirilmesi, ‘Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması (YKTK)’ taslağının kısa sürede sonuçlandırılması, e-Devlet, siber güvenlik, akıllı şehirler gibi bilişim projelerinde ortak çalışmalar yapılması, süreçleri tamamlandığında işbirliklerimizin seyri şüphesiz daha da derinleşecektir” açıklamasını yaptı.
DEİK Başkanı Nail Olpak; “Türk müteahhitlik sektörü Cezayir’de 20 milyar dolar tutarında proje gerçekleştirdi. Önümüzde de geçtiğimiz yılı gayet başarılı şekilde kapatmamızın haricinde 10 milyar dolarlık bir ikili ticaret hacmi hedefi var” diye konuştu.
DEİK/Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak, başta enerji ve madencilik olmak üzere tüm sanayi kollarında işbirliğini önemsediklerini belirtti.
Cezayir-Türkiye İş Konseyi Başkanı Djellal Serandi ise iki ülke ticaret hacminin salgına rağmen 5 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu aslında iki ülkenin potansiyeline göre az. Cezayir’de 1.400 Türk firması var. Cezayir, Türkiye’nin Afrika’daki 2. büyük ortağı” bilgisini verdi.

Yorumlar (0)
banner557