banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye ve İsviçre ‘CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’nda buluştu

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği, Türkiye’de İsviçre Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi işbirliğiyle, İstanbul’da iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini görüşmek üzere bir ‘CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’ düzenledi.

PAZAR/ÜLKE 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:45
20842
Türkiye ve İsviçre ‘CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’nda buluştu

Yuvarlak masa toplantısında Türkiye’deki İsviçreli şirketlerin temsilcileri, ikili ticaret ve yatırım fırsatlarının yanı sıra inovasyon, sürdürülebilirlik ve İsviçre-Türkiye startup ekosistemleri açısından işbirliği fırsatlarına ilişkin iyileştirilebilecek noktalar hakkında görüşlerini sundular.
Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak, “Türkiye ile EFTA ülkeleri (İsviçre dahil) arasındaki modernize edilmiş serbest ticaret anlaşmasının yakın zamanda yürürlüğe girmesinin, ticari alışverişin daha da büyümesine yardımcı olmasını bekliyoruz. İsviçre’nin Türkiye’deki güçlü varlığını artırmaya devam etmesi, yatırımlar açısından da umut vericidir. Türkiye’deki yatırım ortamına ilişkin daha fazla iyileştirme, bu yükselen trendin sürdürülmesine kesinlikle yardımcı olacaktır” açıklaması yaptı.
İsviçre’nin Türkiye Büyükelçisi Jean-Daniel Ruch, İsviçre’deki önemli ekonomi aktörlerinin Türkiye’nin uzun vadede sunduğu potansiyelin farkında olduğunu belirtti. Ruch şöyle devam etti: “İsviçreli şirketler uluslararası doğrudan yatırımda yılın başından bugüne kadarki dönem dikkate alındığında birinci sırada yer alıyor. Dünyada inovasyon listelerinde ilk sırayı İsviçre alırken, Türkiye son yıllarda inovasyon faaliyetlerinde dikkat çekici bir program sergiliyor. Önümüzdeki yıllarda iki ekosistemin bir noktada buluşup buluşmayacağını göreceğiz.”
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A.Burak Dağlıoğlu, “Küresel doğrudan yatırım hacminde önemli bir oyuncu olan İsviçre’nin 2021’de Türkiye’deki yatırım stoğu 5 milyar doları aştı. Büyükelçi Ruch’un ve İsviçre Ticaret Odası’nın destekleri ile ülkemizde yatırımları bulunan kıymetli İsviçreli iş insanları ile bir araya gelerek mevcut yatırımlarını ve yakın dönemdeki yatırım projelerini görüşme imkanı bulduk” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557