banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye ve Japonya arasında ticaret ve yatırım bildirisi

Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, iki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomik konularda gündemi ve potansiyel işbirliklerini ele almak üzere İstanbul’da bir araya geldi. İki ülke arasında Ticaret ve Yatırımın Geliştirilmesi’ne ilişkin ortak bildiri imzalandı.

PAZAR/ÜLKE 01.10.2023, 00:04 25.10.2023, 09:49
20766
Türkiye ve Japonya arasında ticaret ve yatırım bildirisi

Bakan Bolat, “İki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomi ilişkilerini çok kapsamlı şekilde ele aldık. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin 5 milyar doları aşmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu sene içerisinde ise 6 milyar dolara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Ülkeler arasındaki işbirliğini daha da derinleştirme ve geliştirmeye yönelik bazı kararlar da aldıklarını aktaran Bolat; “Türkiye-Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi’ni (TRINS) mümkün olan en kısa sürede Tokyo’da gerçekleştirme ve bu zirveleri bundan sonra düzenli olarak yapma kararı aldık. Her iki ülke için dengeli bir ticarete hizmet edecek şekilde müzakereleri sürdürme konusunda kapsamlı görüşmeler yeniden başlayacaktır” açıklamasını yaptı.
Bakan Bolat, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’da yatırımlar noktasındaki işbirliği imkanlarını ve Ukrayna’daki savaşın bitimiyle beraber yeniden imar çalışmalarında Japonya ile Türkiye arasında finans, teknoloji ve yatırım iş birliği yapılması başlıklarını da görüştüklerini bildirdi.

Yorumlar (0)
banner557