banner565

banner472

banner458

banner457

Yeni fırsatlar, yüksek potansiyel, büyük yatırımlar

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda gerçekleştirilen Türkiye–Suudi Arabistan İş Forumu, Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majid Al Hogail, DEİK Başkanı Nail Olpak, Suudi Arabistan Ticaret Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Fayiz Alharbi, DEİK/Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Fatih Gürsoy’un katılımıyla düzenlendi. Forumda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için yeni fırsatlar ve yüksek potansiyele sahip sektörlere yapılacak büyük yatırımlar ele alındı.

PAZAR/ÜLKE 01.08.2023, 00:03 24.08.2023, 09:46
12255
Yeni fırsatlar, yüksek potansiyel, büyük yatırımlar

Bakan Bolat, iki ülke arasında önde gelen sektörlerden birisinin müteahhitlik olduğunu belirtti: “Hız, hizmet, kaliteli performans ve uluslararası projelerle kalitesini ispatlayan müteahhitlik firmalarımız, Suudi Arabistan’ın özellikle 2030 Vizyon projeleri arasında yer alan NEOM, Diriyah Gate, Qiddiya, Amaala ve Kızıldeniz başta olmak üzere birçok projede yer almayı arzu etmektedirler ve bu konuda işbirliğine ve ortaklığa hazırlar.”
Bakan Al Hogailx Vizyon 2030 projeksiyonları  çerçevesinde, önümüzdeki dönemde özellikle müteahhitlik alanında daha fazla konut geliştirme, altyapı inşası ve teknik mühendislik gibi alanlarda Türk iş dünyasından maksimum seviyede faydalanmak istediklerini, Suudi Arabistan devlet yönetimi olarak banka kredileri de dahil yatırımları destekleyen yeni kanunlarla birlikte çok ciddi fırsatlar sunduklarını, kamu-özel sektör işbirliğiyle 150 milyon m2’lik bir alanın inşa edilmesi için 1 trilyon riyalin üzerinde bir bütçe ayrıldığını anlattı.
Olpak, “Sağlık, enerji, gıda, tarım, savunma, finans, turizm, e-ticaret ve dijital teknolojiler alanında işbirliği imkanlarımız olduğunu da biliyoruz” dedi. Alharbi, ticari anlaşmalarla 2021-2022’de 5 milyar 900 milyon dolara ulaştıklarını kaydetti. Forum’da, iki ülkenin önde gelen şirketleri arasında pek çok farklı sektörü içeren 16 iş anlaşması imzalandı.

Yorumlar (0)
banner557