banner565

banner472

“Ana hedefimiz Türkiye yüzyılı”

T.C. Dışişleri Bakanlığı evsahipliğinde ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK’in koordinasyonu ile düzenlenen 14. Büyükelçiler Konferansı kapsamında ‘Türkiye Yüzyılı’nda Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Enerji Paneli’ ve Networking Resepsiyonu, diplomasi ve iş dünyası temsilcilerini, Ankara’da bir araya getirdi.

REEL SEKTÖR 01.09.2023, 00:01 21.09.2023, 10:28
20698
“Ana hedefimiz Türkiye yüzyılı”

DEİK Başkanı Nail Olpak şöyle konuştu: “DEİK olarak, DEİK/Dünya Türk İş Konseyimiz (DTİK) ile tüm dünyaya yayılmış Türk diasporamızla birlikte ülkemizi her platformda en iyi şekilde temsil etmek için küresel ölçekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge ve ülke bazlı stratejik hedefler doğrultusunda ticari diplomasi faaliyetlerimize etkin biçimde devam ederken, yatırım, istihdam, üretim, ihracat odaklı büyümede, katmadeğerli ve çevreci ürünlere odaklanarak ve kullanarak, ticari ilişkilerimizi her ülke ile daha üst seviyelere çekerek, yaşadığımız yüzyılın Türk yüzyılı olmasını sağlamak, ana hedefimiz.”
Olpak, DEİK çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi’nin 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenleyeceği DTİK Kurultayı için Büyükelçilerden etkin destek beklediklerini ifade etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz Kurultayımızda, Türk diasporasının fırsat ve sorunları ele alınacak ve Türk ve Türkiye dostu diaspora temsilcileri ile diaspora stratejilerine yön verilecek.”
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen konferans, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, DEİK Başkanı Nail Olpak, Büyükelçiler ve İş Konseyi Başkanları’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Yorumlar (0)
banner557