banner565

banner472

banner458

banner457

‘Bu yıl ihracatta hedefi tutturmak önemli bir başarı olacak’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi ve Gülle Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle; Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası yaraların sarılması için devam eden çalışmalar, deprem bölgesindeki sanayi kuruluşlarının durumu, depremin ekonomiye ve ihracata etkisini düzenlenen basın toplantısında değerlendirerek, çözüm önerileri sundu.

REEL SEKTÖR 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:35
21629
‘Bu yıl ihracatta hedefi tutturmak önemli bir başarı olacak’

Gülle, “İhracatta bu yıl, geçen yıla oranla yüzde 10’luk bir büyümeyle 275 milyar dolarlık hedef vardı. Yaşanan deprem felaketine rağmen bu hedeften sapmamak çok önemli bir başarı olacaktır” dedi. Gülle, “Deprem bölgesinde Türkiye’nin yüzde 8-9’unu kapsayan çok güçlü bir ihracat altyapısı var, mevcut yatırımlar var, büyümeler var” bilgisini aktardı.
Gülle sözlerini şöyle sürdürdü: “İhracat deyince kur, kur deyince ihracat ayrılmaz iki terim oldu. Kur, tabii ki önemli bir parametre. İşin sonu belki bununla gidiyormuş gibi gözüküyor ama tamamen kurun üzerinden bakarsak da bizi daha yanlış bir yere götürür. Paramızı değersizleştirerek, ‘kurla rekabeti kaybediyoruz, ihracat yapamıyoruz’ gibi bir algıyı vermek de Türkiye için yanlış olur” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)