banner565

banner472

banner458

banner457

CyberCulture Lansman Etkinliği gerçekleştirildi

Bilkent CYBERPARK, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla “CyberCulture: Dijital Kültürel Girişimcilik Kuluçka Merkezi Projesi” Lansman Etkinliği-Proje Kapanış Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

REEL SEKTÖR 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:34
21675
CyberCulture Lansman Etkinliği gerçekleştirildi

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İ. Haldun Müderrisoğlu, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erdal Erel, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent’in  açılış konuşmalarının ardından Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, CyberCulture programında gerçekleştirilen faaliyetleri anlatan proje kapanış sunumunu gerçekleştirerek, proje çıktıları hakkında bilgi aktardı. Etkinlikte dijital kültürel girişimcilik alanındaki fikirlerini eğitim ve mentorluklarla geliştirerek program sürecini tamamlayan Artie, Mutrivia, Eneftimbu, Lifeng ve Okuma Adası ismindeki ekipler sunumlarını gerçekleştirdi.
Programı başarıyla tamamlayan tüm ekiplerin girişimlerini tanıttıkları proje posterleri etkinlik alanındaki fuaye alanında sergilendi, katılımcılar tarafından ziyaret edilerek projeler hakkında bilgi aktarıldı.
CyberCulture ile Bilkent CYBERPARK, Türkiye’de ilk defa teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan ve gençlerin dijital kültür endüstrileri alanında çalışmalarını yürüten kuluçka merkezi projesini hayata geçirdi. 18-29 yaş arasındaki gençlerin doğru iş modeli ve desteklenme ile dijital kültürel ürünlerini ortaya çıkarmalarını sağlamak ve başta Türkiye olmak üzere uluslararası pazarlara açılmalarına destek olma amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında planlanan hedeflere ulaşıldı.

Yorumlar (0)